Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

HELEXPO A.E.- 7η POLIS: 615 εκθέτες από 24 χώρες

7η POLIS: 615 εκθέτες από 24 χώρες 1.000 προκαθορισμένες συναντήσεις
 «Όλα για τον πολίτη!»
    Εγκαινιάζεται την Πέμπτη, από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κα. Θεοδώρα Τζάκρη
    Με 615 εκθέτες από 24 χώρες, με ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και με κεντρικό μήνυμα των εργασιών της «Όλα για τον πολίτη!» ανοίγει την Πέμπτη τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 7η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου - Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων POLIS.    
   
Στην 7η POLIS, την οποία θα εγκαινιάσει στις 26 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κα Θεοδώρα Τζάκρη, συμμετέχουν όπως γνωστοποίησε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο .........

Πρόεδρος της HELEXPO A.E., κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, συνολικά 615 εκθέτες από την Ελλάδα και άλλες 23 χώρες: Αυστρία, Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Καναδάς, Κίνα, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Ν. Ζηλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία και FYROM, που καλύπτουν πλήρως τα παρακάτω αντικείμενα: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Παροχή Υπηρεσιών, Σύμβουλοι ανάπτυξης, Σύμβουλοι επιχειρήσεων, Συστήματα Πληροφορικής, Μηχανογραφικές Εφαρμογές, Διαχείριση απορριμμάτων, Καθαριότητα, Επεξεργασία νερού, Ανακύκλωση, Προστασία Περιβάλλοντος, Οδική ασφάλεια, Σήμανση, Στάθμευση, Εξοπλισμός μεγάλων χώρων, Δομικά μηχανήματα και υλικά, Φωτισμός-Διακόσμηση Πόλης, Ενέργεια, Υδραυλικά - Αποχετευτικά, Μέσα ατομικής Προστασίας εργαζομένων, Πληροφορική, Παροχή υπηρεσιών, Σύμβουλοι επιχειρήσεων, Εκδόσεις-Τύπος.
    Με κεντρικό μήνυμα των εργασιών της «Όλα για τον πολίτη!» και με ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων η 7η POLIS, με τη συνδιοργανωτική φροντίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α), φιλοδοξεί και ευελπιστεί να προσφέρει το πλέον κατάλληλο βήμα ανάπτυξης συνεργασιών αλλά και γόνιμου προβληματισμού για μια σειρά επίκαιρων και σημαντικών θεμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον πολίτη, όπως:
    - Η σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αποτελεί το θέμα του παράλληλου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ),
    - Ο ρόλος των ΟΤΑ στην εξοικονόμηση ενέργειας, που θα εξεταστεί σε παράλληλη ημερίδα που διοργανώνουμε από κοινού με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
    - Και φυσικά η παράλληλη διοργάνωση «10η Διεθνής Συνάντηση Φιλίας Συνεργασίας και Ανάπτυξης μεταξύ των Δημάρχων των μεγάλων Βαλκανικών Πόλεων», η Σύνοδος Δημάρχων του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, του BALCINET, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.
    - Σημείο καινοτομικής αναφοράς της 7ης POLIS αποτελεί, επίσης, η παράλληλη Έκθεση Σχεδίων Προτύπων Αναπλάσεων των Δήμων Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λαρισαίων και Χανίων με θέμα «Παρεμβάσεις σε Παραθαλάσσιες και Παραλίμνιες Πόλεις, που διοργανώνουν από κοινού η HELEXPO A.E. με το ΤΕΕ-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.
    - 250 εμπορικοί επισκέπτες, εκπρόσωποι Δήμων, έχουν ήδη προεγγραφεί για συναντήσεις με τους εκθέτες της POLIS, από Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, FYROM, Τουρκία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Ισραήλ, Κύπρος, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Μολδαβία. Τα ραντεβού που έχουν κλειστεί φθάνουν μέχρι στιγμής τα 1.000 και ο ρυθμός καθορισμού συναντήσεων αυξάνεται.
   
Η 7η POLIS προσφέρει, εξάλλου, επίσης, τη δυνατότητα στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενημερωθούν άμεσα και έγκυρα για τα πλέον σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα για το δημόσιο τομέα, καθώς πραγματοποιείται παράλληλα με την 23η Διεθνή Έκθεση Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας INFOSYSTEM.
    Ολοκληρώνοντας, ο κ. Θωμόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την άψογη οργανωτική συνεργασία και την ξεχωριστή Έκθεση για τις «Εκδόσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» που θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της 7ης POLIS στο Περίπτερο 8-stand 12. Επίσης ευχαρίστησε την ΚΕΔΚΕ, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το τοπικό παράρτημα του στην Κεντρική Μακεδονία για τη συμπαράστασή τους στον θεσμό της POLIS και τουςε χορηγούς επικοινωνίας της Έκθεσης, που είναι οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» και το Περιοδικό «Water and Waste».
    Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., κ. Ιωάννης Γκογκοζώτος, επεσήμανε την πολύ μεγάλη συμμετοχή των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη φετινή POLIS (Υπουργεία, Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, Δήμοι, Κοινότητες, Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις και Εταιρείες, Σύνδεσμοι, Συνεταιρισμοί και Ιδιωτικές Επιχειρήσεις), καθώς επίσης και ιδιωτικών επιχειρήσεων, που οι υπηρεσίες και τα προϊόντα τους αφορούν την Τ.Α. και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
    Παράλληλα, επεσήμανε τη σημασία της αποκέντρωσης στο διοικητικό σύστημα της χώρας. Κληθείς να σχολιάσει την πρόοδο και προοπτική της αποκέντρωσης στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Γκογκοζώτος εξέφρασε την άποψη ότι η αποκέντρωση και συγκεκριμένα η εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς τους ΟΤΑ αποτελεί πλέον μονόδρομο, ενώ επίσης τάχθηκε υπέρ της προώθησης από την πολιτεία του θεσμού της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.