Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΟ

Νίκησε 3-0 την Ντιναμό Βουκουρεστίου
Ο Παναθηναϊκός φύτεψε... τρι-φύλλι πρόκρισης στους «32» του Europa Leaue

Ο Σισέ πέτυχε δύο γκολ στη νίκη επί της Ντιναμό (κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες)
Μπορεί να έπαιζε για τρία αποτελέσματα, αλλά ο Παναθηναϊκός αν και στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε, τελικά στην επανάληψη κατάφερε να φτάσει σε μία εύκολη νίκη με 3-0 επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ, αποτέλεσμα που «σφράγισε» την είσοδο των «πράσινων» στους «32» του Europa League.
Δύο γκολ πέτυχε ο Σισέ και ένα Ρουκάβινα, ενώ οι Ρουμάνοι που απείλησαν αρκετές φορές, είχαν δύο δοκάρια! Δείτε το φωτορεπορτάζ...
Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού
Τρεις ομάδες απομένουν ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ των 15 πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού στους «32» του Europa League. Το τριφύλλι βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων (ως δεύτερος του ομίλου του) και θα τεθεί αντίπαλος με μία εκ των τεσσάρων που αποκλείστηκαν από το Champions League (μία ομάδα από τις τέσσερις ισχυρές) ή με μία από τις ...........
11 ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του Europa League, καθώς δεν μπορεί να κληρωθεί με την Γαλατασαράι. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (14:00) στη Νιόν.
Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναικού: Ουνιρέα, Γιουβέντους, Ρόμα, Βόλφσμπουργκ, Μαρσέιγ, Φενέρμπαχτσε, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σάλτσμπουργκ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Αϊντχόφεν και Βέρντερ Βρέμης.
Οι υπόλοιπες τέσσερις υποψήφιες ομάδες, οι οποίες θα προκύψουν από τις αναμετρήσεις της Πέμπτης θα είναι μία εκ των Άγιαξ ή Άντερλεχτ, μία εκ των Βαλένθια, Λιλ ή Τζένοα και μία εκ των Αμβούργου ή Χάποελ Τελ Αβίβ.
Στους «32» και οι Χέρτα, Φούλαμ
Χέρτα Βερολίνου, Φούλαμ, Μπριζ και Κοπεγχάγη προκρίθηκαν επίσης στους «32» του Europa League. Οι Γερμανοί κέρδισαν με 1-0 την πρωτοπόρο του ομίλου, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ οι Αγγλοι επικράτησαν 3-2 της Βασιλείας. Η Ρόμα επικράτησε με 3-0 της ΤΣΣΚΑ και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 5ου ομίλου, ενώ στο δεύτερο ζευγάρι του ομίλου του Παναθηναϊκού η Στρουρμ Γκρατς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη απέναντι στη Γαλατασαράι.
Η Βέρντερ Βρέμης επικράτησε με 3-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση της Παρασκευής.
4ος όμιλος
Χέρτα Βερολίνου – Σπόρτινγκ Λ. 1-0 (70' Κατσάρ)

Ενα γκολ ήταν αρκετό για να χαρίσει τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στους «32» στη Χέρτα. Η ομάδα του Βερολίνου επικράτησε με 1-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, διατήρησε τη βαθμολογική διαφορά από την τρίτη Χίρενφεϊν και εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, ο Κατσάρ έδωσε τη λύση στους γηπεδούχους στο 70' με ένα κοντινό πλασέ. Οι φιλοξενούμενοι δεν αντέδρασαν στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης, γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα σε αυτή την φάση.

Χέρενβεν – Βέντσπιλς 5-0 (55' Βαϊρίνεν, 58' Ελμ, 77', 78' Σιμπόν, 88' Τζανμαάτ)

Νίκη χωρίς αντίκρισμα ήταν αυτή για τη Χέρενβεν, καθώς η Σπόρτινγκ δεν της έκανε την χάρη και ηττήθηκε στο Βερολίνο, αφήνοντάς την εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας. Η ομάδα του Ντε Ζονγκ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση απέναντι στη Βέντσπιλς, αλλά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν ήταν άλλο από την πρόκριση. Την αρχή έκανε ο Βαϊρίνεν στο 55ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα ο Ελμ έκανε το 2-0. Ο Σιμπόν με δύο προσωπικά τέρματα στο 77' και στο 78' διαμόρφωσε το 4-0 και ο Τζανμαάτ στο 88' το τελικό 5-0, αλλά η ομάδα του αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ      
Σπόρτινγκ Λισ.   11 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
Χέρτα Βερολίνου  10 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
--------------------------------  
Χέρενφεν         8  
Βέντσπιλς        3

5ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Ρόμα 0-3 (45', 52' Σέρσι, 89' Σκαρντίνα)

Τη νίκη που χρειαζόταν για να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου πήρε η Ρόμα απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά ΤΣΣΚΑ και προκρίθηκε στους ισχυρούς των «32». Ο Σέρσι έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα και ο Σκαρντίνα στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 3-0, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο των Ρωμαίων στη Σόφια.

Βασιλεία – Φούλαμ 2-3 (64' Φρέι πεν., 87' Στρέλερ – 42', 45' Ζαμόρα, 77' Γκέρα)

«Κόκκινο» χτύπησε η αγωνία στο Βάντκορφ, από όπου η Φούλαμ βγήκε τελικά νικήτρια. Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας και να πάρει τη νίκη που την έφερε στη δεύτερη θέση του ομίλου και στους «32» της διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να κερδίζουν με 2-0 στο ημίχρονο χάρη στα δύο γκολ του Ζαμόρα στο 42' και στο 45'.

Ο Φρέι μείωσε προσωρινά για τη Βασιλεία στο 64' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά ο Γκέρα ανέβασε και πάλι τη διαφορά των τερμάτων στο 77'. Δέκα λεπτά αργότερα ο Στρέλερ μείωσε σε 2-3, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ      
Ρόμα             13 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
Φούλαμ           11 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
--------------------------------  
Βασιλεία         9  
ΤΣΣΚΑ Σόφιας     1

6ος όμιλος
Στουρμ Γκρατς – Γαλατασαράι 1-0 (21' Μπάιχλερ)

Την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων πανηγύρισε η Στουρμ Γκρατς, αποτέλεσμα που όμως δεν έχει κανένα βαθμολογικό αντίκρισμα. Η αυστριακή ομάδα επικράτησε με 1-0 της Γαλατασαράι, ωστόσο θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση ενώ η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μπάιχλερ στο 21ο λεπτό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ     
Γαλατασαράι      13 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
Παναθηναϊκός     12 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
--------------------------------  
Ντιναμό Βουκ.    6  
Στουρμ Γκρατς    4 


10ος όμιλος
Μπριζ - Τουλούζ 1-0 (93' Πέρισιτς)
Συναρπαστικός αγώνας διεξήχθη στο Γιαν Μπρέϊντελ με την πρόκριση να παίζεται στις καθυστερήσεις. Ο Πέρισιτς έδωσε τη λύση στην ομάδα του στο 93ο λεπτό χαρίζοντας της το τρίποντο που την έφερε στη δεύτερη θέση του ομίλου και έδωσε πνοή στο όνειρο για ευρωπαϊκή συνέχεια, ενώ η Τουλούζ αποχαιρετά το Europa League.

Παρτιζάν – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0 (6' Ντιαρά)

Αδιάφορη παρουσιάστηκε η Σαχτάρ, η οποία είχε εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, και γνώρισε την ήττα από την Παρτιζάν. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ με τον Ντιαρά στο 6ο λεπτό, το οποίο ήταν αρκετό για να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη φάση των ομίλων και να αποχωρήσουν με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ        
Σαχτάρ Ντόνετσκ    13 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
Μπριζ              11 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
Τουλούζ            7  
Παρτιζάν           3

11ος όμιλος
Σπάρτα Πράγας – Κοπεγχάγη 0-3 (22', 30' Ν' Ντόι, 54' Γκραντζκάερ πεν.)

Εύκολο βράδυ πέρασε η Κοπεγχάγη στην Πράγα και εξασφάλισε άνετα το εισιτήριο για την κλήρωση της Παρασκευής. Παρόλο που και οι δύο ομάδες κυνηγούσαν την πρόκριση, η Σπάρτα δεν έδειξε το ίδιο πάθος και αποχώρησε αμαχητί. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ν’Ντόι που με δύο προσωπικά τέρματα, στο 22' και στο 30', βοήθησε την ομάδα του να περάσει στους «32». Το τελικό 3-0 έγραψε ο Γκραντζκάερ από το σημείο του πέναλτι.

Κλουζ – Αϊντχόφεν 0-3 (19' Λάζοβιτς πεν., 68', 91' Αμραμπάτ)

Παρόλο που η Αϊντχόφεν είχε εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου δεν χαρίστηκε στην Κλουζ και πέτυχε τρία γκολ, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις υποχρεώσεις της σε αυτή την φάση της διοργάνωσης. Ο Λάζοβιτς άνοιξε το σκορ στο 19' από το σημείο του πέναλτι και στο 68’ ο Αμραμπάτ έκανε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, εμ την ομάδα του να ολοκληρώνει αήττητη στον όμιλο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ        
Αϊντχόφεν          14 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
Κοπεγχάγη          10 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
Σπάρτα Πράγας      7  
Κλουζ              3

12ος όμιλος
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βέρντερ Βρέμης 0-3 (13' Πιζάρο, 21' Νάλντο, 36' Ρόζενμπεργκ)

Η Βέρντερ είναι και επίσημα η ομάδα που θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση της Παρασκευής (18/12), αφήνοντας την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη δεύτερη θέση. Η ομάδα της Βρέμης πέτυχε τρία γρήγορα γκολ και σφράγισε την πρωτιά από το πρώτο κιόλας μέρος. Την αρχή έκανε ο Πιζάρο στο 13ο λεπτό και στο 21' ο Νάλντο έγραψε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ρόζενμπεργκ, με τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν τον ρυθμό τους στην επανάληψη.

Νασιονάλ – Αούστρια Βιέννης 5-1 (23', 57' Ρούμπεν Μίκαελ, 33' Ματέους, 61' Τομάσεβιτς, 66' Φελίπε Λόπες – 21' Σουμάχερ)

Πλούσιο σε θέαμα, αν και δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, ήταν το δεύτερο παιχνίδι του ομίλου με τη Νασιονάλ να πετυχαίνει μεγάλη νίκη επί της Αούστρια Βιέννης με 5-1. Αν και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Σουμάχερ στο 21', οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με τον Ρούμπεν Μίκαελ και ο Ματέους με γκολ στο 33' τους έδωσε το προβάδισμα. Τρία ακόμα γκολ ήρθαν στην επανάληψη από τον Μίκαελ στο 57', τον Τομάσεβιτς στο 61' και τον Φελίπε Λόπες στο 66'.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ        
Βέρντερ Βρέμης     16 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
Αθλέτικ Μπιλμπάο   10 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ  
Νασιονάλ           5  
Αούστρια Βιένης    2