Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Θυελλώδης συνεδρίαση της ΓΣΕΕ
«Μέτωπο» της ΠΑΣΚΕ με το ΠΑΜΕ με αφορμή την απεργία της Πέμπτης

Μαίνεται η σκληρή κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΓΣΕΕ και του ΚΚΕ για την απεργία της Πέμπτης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.
Η ΓΣΕΕ είχε κατηγορήσει το ΠΑΜΕ για υποταγή στο ΚΚΕ και ότι χρησιμοποιεί ως ψευδεπίγραφο τον τίτλο γενική απεργία. Από την πλευρά της η Αλέα Παπαρήγα απάντησε με ιδιαίτερη οξύτητα, χαρακτηρίζοντας τη Γενική Συνομοσπονδία ως «οργάνωση απεργοσπαστών».
Η κα Παπαρήγα επανήλθε με δηλώσεις της, λέγοντας ότι δεν έχει ξαναγίνει να υπάρχουν αποφάσεις από σωματεία και ομοσπονδίες και να παρεμβαίνει το τριτοβάθμιο όργανο και να λέει ότι αυτή η απεργία είναι παράνομη, ενώ την απεργία των ναυτεργατών τη χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη» τη στιγμή που υπήρχε απαγόρευση των δικαστηρίων.
Κατά το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, την Παρασκευή, εκτυλίχθηκε σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στην ΠΑΣΚΕ και τον επικεφαλής της Συνομοσπονδίας κ. Γ.Παναγόπουλο με το ΠΑΜΕ.
Όπως μετέδωσε το Μega, ο κ. Παναγόπουλος επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ και της κας Αλέκας Παπαρήγα, κατηγορώντας ότι χρησιμοποιούν «έμμισθους κομματικούς τραμπούκους» για να εμποδίσουν τον κοινωνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό.
«Όπως έχετε δικαίωμα να λέτε εσείς ότι είστε αντι-ΠΑΣΟΚ, αντιδεξιοί, έχουν δικαίωμα και κάποιοι άλλοι να λένε ότι είναι αντι-ΚΚΕ. Έχουν δικαίωμα να έχουν διαφορετική άποψη. Και αυτή θα τη λέμε και δεν θα μας εμποδίζετε. Ούτε με τους επαγγελματικούς έμμισθους τραμπούκους που μας εμποδίζουν να κάνουμε το αυτονόητο: να συζητήσουμε» είπε ο κ. Παναγόπουλος.
Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γ.Πέρρος κάλεσε τους εργαζόμενους «να κόψουν τον ομφάλιο λώρο» που τους συνδέει με τη ΓΣΕΕ και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.
Για την πορεία του κοινωνικού διαλόγου υπάρχει αμφισβήτηση και από τη ΔΑΚΕ και προειδοποιούν πλέον ότι εάν ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος δεν αποσύρει από την πρόταση για το Ασφαλιστικό συγκεκριμένες διατάξεις, τότε θα αποχωρήσουν και εκείνοι από το διάλογο.
Ήδη έχει αποχωρήσει από το διάλογο -εκτός από το ΠΑΜΕ- η Αυτόνομη Παρέμβαση. «Σήμερα 70 ημέρες μετά, η ΓΣΕΕ δείχνει την εικόνα ότι λειτουργεί συμπληρωματικά στις ανακολουθίες, και στην αναδίπλωση των κυβερνητικών επιλογών» δήλωσε ο Γ.Γαβρίλης στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ.