Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Η ΣΟΥΠΕΡ-ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΓΙΑΓΙΑ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Αγαπώ την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είστε ένας περήφανος και υπέροχος λαός που το δείχνετε στην καθημερινότητά σας", δήλωσε στο "Νέο Κόσμο" η Ρουθ Φριθ (Ruth Frith), η γνωστή πλέον σούπερ-αθλήτρια γιαγιά, που αν και κουβαλά ενός αιώνα χρόνια στις πλάτες, εξακολουθεί να γυμνάζεται, να κερδίζει και να κάνει σχέδια για μεγάλα ταξίδια με… ελληνικούς προορισμούς!
Η μεγαλύτερη φιλοδοξία της ήταν να επισκεφτεί τον χώρο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Αρχαία Ολυμπία, η οποία ύστερα από τη δημοσιότητα που πήρε η δραστηριότητά της, έχει έτοιμη την πρόσκληση και πετά τον άλλο μήνα για την "ιερή" γη.
Η Ρουθ, που πρόσφατα τιμήθηκε με ειδική πλακέτα από τον.......
δήμαρχο Χρυσής Ακτής και πρώην Ολυμπιονίκη κ. Ρον Κλαρκ, έχει έτοιμες τις βαλίτσες της. Θα συνοδεύεται από τη θυγατέρα της Ελεν Σιρλ (Helen Searle).
Η χρυσή Ολυμπιονίκης θα παρευρεθεί, επίσης, σε ειδική τελετή που θα οργανώσει ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας προς τιμή της.
Η Ρουθ, που ασχολείται με σφαίρα, σφύρα, ακόντιο, δίσκο και άλλα αθλήματα, είναι η γηραιότερη γυναίκα που κέρδισε χρυσό μετάλλιο και έγινε κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ, στο πλαίσιο των αγώνων "Masters Games", που έγιναν στο Σίδνεϊ. Ήταν η μοναδική αθλήτρια στην κατηγορία των συμμετεχόντων άνω των 100 ετών!
Η επίσκεψη στην Ελλάδα τον Γενάρη θα είναι η δεύτερη για τη Ρουθ. Προηγήθηκε μια ολιγοήμερη παραμονή το 1972, όταν η Αυστραλέζικη ομάδα των αθλητών, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, έμεινε για τρεις μέρες.
Κείμενο: Σ. Χατζημανώλη