Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ο Αδαμίδης μίλησε για «έγκλημα» και ο ΟΣΦΠ τον είπε... «περαστικό»

Μάχη δηλώσεων
στο 3ο μέρος


Με σαφή διάθεση ειρωνείας σχολίασε ο Σταύρος Αδαμίδης την απόφαση του διαιτητή Σιδηρόπουλου να κρατήσει εφτά λεπτά καθυστέρηση στο παιχνίδι. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ θυμήθηκε έκφραση του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά από το παιχνίδι Αρης-Παναθηναϊκός και ουσιαστικά επανάλαβε την τότε ατάκα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προέδρου της Σούπερ Λίγκα.
Εξερχόμενος λοιπόν από τον Ολυμπιακό Στάδιο, ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε: «Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός.....
 εγκλήματος κατά της Ελλάδας, καθώς ο διαιτητής κράτησε μόνο επτά λεπτά καθυστερήσεις».
Στη συνέχεια πάντως ο πρόεδρος της ΑΕΚ, εξέφρασε την πεποίθησή του πως το διαιτητικό τρίο έκανε καλά τη δουλειά του. «Συγχαρητήρια στους διαιτητές, ήταν υπέροχοι σήμερα», δήλωσε.


Μώραλης: «Περαστικός ο Αδαμίδης, δεν ξέρει να νικάει»
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν άφησε αναπάντητη την δήλωση του Σταύρου Αδαμίδη, που με σαφή διάθεση ειρωνείας είπε ότι «έγινε έγκλημα κατά της Ελλάδας που δεν κράτησε περισσότερα από εφτά λεπτά καθυστέρηση ο διαιτητής».
Λίγο αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν μέσω του αντιπροέδρου, Γιάννη Μώραλη, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΑΕΚ «περαστικό από το ποδόσφαιρο».
«Περαστικός από το ποδόσφαιρο είναι που δεν ξέρει να κερδίζει. Εχει συνηθίσει να κάνει δηλώσεις μετά από ήττες.
»Όταν κερδίζεις οφείλεις να σέβεσαι τον αντίπαλο και αυτό δεν το έκανε. Επίσης πρέπει να πως έχουμε παράπονα από τη φιλοξενία της ΑΕΚ, που δεν ήταν αυτή που έπρεπε», δήλωσε ο Μώραλης.
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν πολλά παράπονα από τον Σταύρο Αδαμίδη, καθώς όπως υποστηρίζουν, μετά το τέλος του ντέρμπι ο πρόεδρος της ΑΕΚ στα αποδυτήρια καταφέρθηκε εναντίον των μελών της αποστολής του Ολυμπιακού χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις.
Κατήγγειλαν επίσης απώθηση του Τάσου Μητρόπουλου στο ημίχρονο, όταν κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια των διαιτητών, σε αντίθεση με τον Βασίλη Δημητριάδη που πήγε κανονικά.
Το τελευταίο παράπονο των «ερυθρολεύκων» έχει να κάνει με την επίθεση του Γιάχιτς στον Φουστέρ -σύμφωνα πάντα με τους πειραιώτες-, με τον Μάκο και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να σταματούν τα χειρότερα.


Απάντηση και από τον Αδαμίδη στους... «αιώνιους παράγοντες»
Ούτε ο Σταύρος Αδαμίδης άφησε ασχολίαστη την απάντηση του Μώραλη και αφού σήκωσε το γάντι δήλωσε πως «συμφωνώ πως είμαι περαστικός στο ποδόσφαιρο και όχι αιώνιος παράγοντας όπως αυτός».
Όσο για τα παράπονα που εκφράστηκαν για την φιλοξενία, είπε: «Δεν ήξερα οτι έγινε κάτι. Θα το δούμε. Μου εξέφρασαν παράπονα αλλά τα άκουσα σε ήρεμο τόνο. Αν ο κ. Μώραλης εξέφρασε παράπονα για το πως πανηγύρισα, τότε τι να πω.
»Είπε πως είμαι περαστικός από το ποδόσφαιρο. Συμφωνώ μαζί του και είναι χαρά μου αυτό. Εγώ είμαι περαστικός και βρέθηκα εδώ για να βοηθήσω. Δεν βρέθηκα στο ποδόσφαιρο για να γίνω αιώνιος παράγοντας για προσωπικό μου συμφέρον
»Το γεγονός πως η δική μας θέση συμπίπτει με του Παναθηναϊκού είναι συμπτωματική. Εμάς μας ενδιαφέρει η ΑΕΚ. Αν κάποιος παραπονέθηκε για την φιλοξενία, θα το δούμε.
»Δεν ήμουν παρών, θα το εξετάσουμε. Δεν πλησίασα τα αποδυτήρια ούτε έκανα κάτι τέτοιο. Εγώ εκφράζω παράπονα για την διαιτησία. Προχωράμε, δεν ενθουσιαζόμαστε με τις νίκες αλλά ούτε και πέφτουμε μετά τις ήττες».