Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Aγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι

θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε μία σειρά εξαιρετικά κρίσιμων ζητημάτων.

Ήδη έχει αποφασιστεί αβασάνιστα και χωρίς καμία διαβούλευση ή συζήτηση, η μείωση των τεσσάρων περιφερειών μετάθεσης του νομού μας σε δύο. Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, έχουν καταντήσει μνημονιακότερα των μνημονιακών, και με τρόπο υπερφίαλο και προπετή επιβάλλουν ό,τι νομίζουν αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς, τους .....
μαθητές και τους γονείς τους σαν μυρμήγκια. Αδιαφορούν για το αν οι αποφάσεις τους θα εξουθενώσουν ψυχολογικά και οικονομικά ανθρώπους, αν οικογένειες θα περάσουν των παθών τους τον τάραχο, αν η λειτουργία των σχολείων υπονομευθεί. Δεν προκύπτει κανένα όφελος ούτε εκπαιδευτικό ούτε καν οικονομικό από αυτές τις μεθοδεύσεις, το αντίθετο: στις ήδη υπάρχουσες δυσλειτουργίες προστίθενται και άλλες. Το μόνο όφελος αφορά την κυβέρνηση και είναι αυτό του να εξαθλιώνει τους πολίτες και να τους κρατά υποχείριους.

Επίσης ένα ακόμα επίκαιρο θέμα είναι η αξιολόγηση. Συνεχώς ο κλάδος μας συκοφαντείται από τους παπαγάλους και τους πάτρωνές τους, σχετικά με το ζήτημα αυτό. Ενημερώνουμε ότι η ΟΛΜΕ επί σειρά ετών, προ μνημονιακού ορυμαγδού, κατέθετε στο υπουργείο σχετικές προτάσεις και σχέδια νόμου. Τώρα φυσικά, η λεγόμενη αξιολόγηση κάθε άλλο παρά αξιολόγηση είναι. Είναι ένα επικοινωνιακό κόλπο από τους κυβερνώντες σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες κυβερνητικούς παρατρεχάμενους και ανθυποστελεχίσκους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας ήδη προχώρησε σε διερευνητικές επαφές με τους σχολικούς συμβούλους, τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας στη Χαλκίδα και τον περιφερειακό προιστάμενο στη Λαμία. Καλεί τους συλλόγους να οργανώσουν συζητήσεις με όποιο τρόπο θεωρούν κατάλληλο και να καταθέσουν τις απόψεις στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και στις Γενικές Συνελεύσεις σχετικά με τα προαναφερθέντα ζητήματα αλλά και όποιο άλλο ζήτημα θέλουν. Περιμένουμε προτάσεις και απόψεις από τους συλλόγους των διδασκόντων σε όλα του σχολεία του νομού, ώστε να συναποφασίσουμε τις κινητοποιήσεις και απαντήσεις στις συνεχείς επιθέσεις που δεχόμαστε. Ο καθένας μας έχει προσωπική ευθύνη. Ας μη καταδεχτούμε ορισμένοι από μας να λειτουργούν ως βολεμένοι που τα πράγματα δεν τους αφορούν, δεν τους αφορά αν ο συνάδελφός είναι νέος και παίρνει ψίχουλα ντροπής, αν είναι αναπληρωτής και δεν ξέρει τι του ξημερώνει, αν δεν έχει οργανική θέση και πρέπει να διαλύσει την οικογένειά του. Ας καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη, γιατί η αλληλεγγύη είναι ο μόνος τρόπος να υπάρχουμε ως άνθρωποι στο τέλος τέλος.

Επίσης ας ενταφιάσουμε τη λογική της ανάθεσης σε λίγους ¨συνδικαλιστές¨. Αυτή η λογική μας οδήγησε σε παρακμιακά φαινόμενα και έχει εκ των πραγμάτων λάβει τέλος.

Καλούμε ακόμη να συμμετάσχετε στη σχετική με την αξιολόγηση ημερίδα που θα διοργανώσει η ΕΛΜΕ Εύβοιας σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, σε ημερομηνία και μέρος που θα σας γνωστοποιηθούν σύντομα.

Η παρουσία σας στις συνελεύσεις και η συμμετοχή σας στις διάφορες ομάδες εργασίας του συνδικάτου μας είναι θέμα επιβίωσης του κλάδου.
Η ΕΛΜΕ μαζί με τα άλλα σωματεία και τις οργανώσεις πολιτών αποτελεί τη βάση για μία διαφορετική κοινωνική και πολιτική προοπτική.

Καλή δύναμη
το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας