Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Tο «μεγάλο κόλπο» στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με λεία 37 εκατ. ευρώ σε διαμάντια

Πρωτοφανή για τα χρονικά του Βελγίου και όχι μόνο ληστεία σημειώθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το απόγευμα της Δευτέρας. Ομάδα τουλάχιστον οκτώ ατόμων φορώντας στολές αστυνομικών μπήκε από αφύλακτο σημείο στο χώρο εμπορευμάτων του αεροδρομίου και αφαίρεσε από αεροσκάφος της Swiss διαμάντια συνολικής αξίας 37 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Τύπο του Βελγίου, οι δράστες έφτασαν στο......

αεροδρόμιο με δύο διαφορετικά οχήματα, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή τους από το ίδιο σημείο. Είχαν όλοι καλυμμένα πρόσωπα και ήταν βαριά οπλισμένοι. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα διαφυγής σε ερημική τοποθεσία.
«Προφανώς μιλάμε για γιγάντιο ποσό» δήλωσε αργότερα η Καρολίν ντε Βολφ, από το Κέντρο Πολύτιμων Λίθων της Αμβέρσας. Η ίδια συμπλήρωσε ότι τα διαμάντια επρόκειτο να μεταφερθούν στη Ζυρίχη.

«Οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά 120 σάκους με εμπορεύματα. Δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός, ούτε τραυματίστηκε κανείς. Ήταν επαγγελματίες» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δράστες έφτασαν στο σημείο που σταθμεύουν τα αεροσκάφη αφού έχουν περάσει όλους τους ελέγχους, κατά συνέπεια βρίσκονται αρκετά μακριά από το κυρίως κτίριο του αεροδρομίου.


Η ληστεία αποτελεί τεράστιο χτύπημα για την παγκοσμίου εμβέλειας αγορά διαμαντιών της Αμβέρσας, όχι μόνο λόγω της τεράστιας αξίας των λίθων που εκλάπησαν, αλλά κυρίως γιατί η βελγική πόλη φημίζεται για την ασφάλεια, αλλά και τη διακριτικότητα που προσφέρει στους πελάτες της.
Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε έκπληκτος για την ικανότητα των δραστών να μπουν στο χώρο εμπορευμάτων του αεροδρομίου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.