Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Ηλιοδρομίτη και το Αρχιδιάκονο π. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου Κηρίνθο Κηρέως, όπου τέλεσε την θεία λειτουργία και το τέσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Ιερέως Ευαγγέλου Σταμούλη, κατά σάρκα πατρός του σημερινού εφημερίου της Κηρίνθου π. Δημητρίου Σταμούλου. Μετείχαν οι ιερείς των γειτονικών χωριών και το αναλόγιο πλαισίωσαν και λάμπρυναν οι .....ιερείς π. Ανάργυρος Στουραΐτης, π. Νικόλαος Κωνσταντής και λοιποί ιεροψάλτες περί αυτών.
Την επομένη ημέρα, Κυριακή 4 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Ιστιαίας.
Κατά την έλευση του Μητροπολίτου Χαλκίδος στον Ιερό Ναό, ο εφημέριος π. Μιχαήλ Σαμαράς και οι παρόντες πιστοί επεφύλασσαν στον Ποιμενάρχη τους θερμή υποδοχή. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, αναλύοντας τη διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή, περί της ιάσεως του παραλυτικού.
Έψαλλε ο καθηγητής βυζαντινής μουσικής του παραρτήματος της Σχολής της Μητροπόλεως στην Ιστιαία κ. Παναγιώτης Αναστασίου και ο υπερογδοηκοντούτης και ακάματος ιεροψάλτης της ενορίας κος. Αθανάσιος Κουρταλής.
Μετά το πέρας της θ. λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στους πιστούς, που κατέκλυσαν το χώρο του ενοριακού Ναού, την ευαρέσκεια του για την εκεί πληθωρική παρουσία τους.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας στα Ήλια, έλαβε χώρα η εορτή της Δ΄ Κατασκηνωτικῆς Περιόδου (κοριτσιών Ε΄-Στ΄ Δημοτικού) με αρχηγό την κ. Ματίνα Κουβαρά. Στον καταληκτήριο λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε τα νοήματα και τα διδάγματα των όσων τα παιδία πρόβαλλαν, κατά τη διάρκεια της εορτής, με τρόπο ανεπιτήδευτο.
Τη Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Αυγούστου2 013,  ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε πασών των λειτουργικών ακολουθιών, επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τον Εσπέρινο υποδέχθηκαν τον Μητροπολίτη, σύσσωμη η Αδελφότητα της Μονής, υπό τον καθηγούμενο, Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ και πλήθος προσελθόντων για την πανήγυρη, Ιερέων και πιστών. Πριν το τέλος του εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ομίλησε επίκαιρα.
Την κυριώνυμη ημέρα μετά την αρχιερατική χοροστασία και κατά τη διάρκεια της αρχιερατικής θείας Λειτουργίας απηύθυνε προς το ευσεβές πλήρωμα κήρυγμα, κατά τη διάρκεια του οποίου ανέλυσε κατά σειρά τα γεγονότα της θείας Μεταμορφώσεως και αναφερόμενος στο σήμερα, τόνισε πως καθήκον του καθενός μας είναι η στοχοθεσία του Απ. Παύλου: πνευματική καλλιέργεια «ἄχρις οὗ μορφωθῇ Χριστὸς ἐν ὑμῖν» (Γαλ. 4, 19).
Όλες οι λατρευτικές συνάξεις καλύφθηκαν από το Ραδιοφωνικό σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
Γίνεται γνωστό ότι, συν Θεώ,  πανηγυρίζει με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα το Ιερό Προσκύνημα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
·           Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013, ώρα 8:00 μ.μ.: ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, με Επιτάφιο και Εγκώμια της Παναγίας μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου.
·           Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013, ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Φανερωμένης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου.
·           Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013, ώρα 7:00 π.μ.:Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη - Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.
 
ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων ανακοινώνεται ότι, χάριτι Θεού, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής, κατά την διάρκεια της οποίας θά ψαλλούν και τα Ιερά Εγκώμια, ενώπιον του ανθοστόλιστου ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ.
Ώρα ενάρξεως: 8.30 μ.μ.
Πέρας Θείας Λειτουργίας: 12.30 π.μ.
Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την Χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.