Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΠΑΟ




Νίκος Καρέλης:

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματά του, Μάρκους Μπεργκ, Γκόρντον Σίλντενφελντ, Νίκο Καρέλη, Μέντες Ντα Σίλβα, Μεχντί Αμπεΐντ, Νάνο και Γιώργο Κουτρουμπή, με τους παίκτες να εύχονται να κάνουν τους Πράσινους ξανά ανταγωνιστικούς. Παράλληλα, στην παρουσίαση βρέθηκε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Νταμπίζας, που απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν σχετικά με το ρόστερ της....
ομάδας.
 
Ο Νίκος Νταμπίζας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν και στάθηκε περισσότερο στους «κομμένους»: «Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κάποιος από αυτούς τους παίκτες μέσα στη σεζόν. Από τη στιγμή που έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό, αν και από τα παιδιά είμαστε ικανοποιημένοι, δεν θα είναι σωστό να παίξει κάποιος από αυτούς. Θα ήταν καλό να φέρουν κάποια πρόταση. Περιμένουμε μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να έρθουν κάποιες προτάσεις. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα μαζί τους, αλλά αν μείνουν θα έχουμε πρόβλημα οικονομικό».
Για την απόφαση να αποκτηθούν ως δανεικοί ο Αμπεΐντ και ο Σίλντενφελντ:
«Είχαμε αποφασίσει να μην προχωρήσουμε σε δανεισμούς ποδοσφαιριστών και αυτό φαίνεται από τις υπογραφές των συμβολαίων που κάναμε, αφού υπογράψαμε με κάποιους για τρία ή τέσσερα χρόνια. Στην πορεία άλλαξαν τα δεδομένα και μας δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσουμε με τη μορφή δανεισμού αυτούς τους δύο παίκτες. Για τον Σίντελφεντ έχουμε τη δυνατότητα αν μας αρέσει να τον αποκτήσουμε με κανονική μεταγραφή.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό:
«Βασιστήκαμε σε δύο άξονες. Το αγωνιστικό και το οικονομικό».

Για το στιλ των παικτών που ψάχνουν:
«Το στιλ και οι ικανότητες είναι αδιαπραγμάτευτα. Έχουμε πάρει παίκτες υψηλούς επιπέδου. Προσπαθήσαμε για κάποιους παίκτες και οι περιπτώσεις από την Ελλάδα ήταν μετρημένες στα δάκτυλα τους ενός χεριού. Το ρόστερ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Είναι τρεις παίκτες που μας έχουν απασχολήσει. Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα δούμε τι έχουμε πετύχει. Θέλουμε να δούμε τον Παναθηναϊκό ξανά ανταγωνιστικό. Θέλουμε ο κόσμος να φεύγει γεμάτος από το γήπεδο».

Για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη: «Η υπόθεση τελειώνει. Κάναμε μια πρόταση στον ποδοσφαιριστή και το θέμα ανήκει στο παρελθόν».
Για τους Φάλκενμπεργκ και Καστιλιόν:
«Δεν θέλουμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Όταν έρχονται εδώ σημαίνει ότι το πράγμα πάει καλά, όμως όταν έρχονται εδώ και παρουσιάζουν διάφορες απαιτήσεις κάτι δεν πάει. Πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός σε αυτά που έχουμε συζητήσει με τους παίκτες. Θέλω να είμαι σωστός στη θέση μου και για τους όρους που υπογράφουν οι παίκτες».

Για την μεταγραφή του Χάρη Μαυρία στην Σάντερλαντ:
«Η μεταγραφή του Μαυρία ήρθε στην πορεία, δεν ήταν στο σχεδιασμό μας. Η μεταγραφή δεν έγινε, αν και θα ήταν μια οικονομική ενίσχυση για την ομάδα. Ήταν μια καλή οικονομικά πρόταση για τον παίκτη και την ομάδα. Από τη στιγμή που δεν προχώρησε, έχουμε στο ρόστερ μας έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Όσον αφορά το μέλλον δεν μπορώ να σας πω αν θα πουληθεί ή όχι, αφού η πραγματικότητα με διαψεύδει. Σε κάθε περίπτωση έχουμε έναν ποιοτικό παίκτη».

Νωρίτερα, είχαν μιλήσει οι παίκτες των Πρασίνων:

Μάρκους Μπεργκ:
«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαι σε ένα μεγάλο σύλλογο. Είναι ένα νέο ξεκίνημα και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει κάτι. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Για το πότε θα είναι έτοιμος στον απόλυτο βαθμό: «Καλή ερώτηση. Προπονούμαι σκληρά καθημερινά και νιώθω όλο και καλύτερα. Η προπόνηση θα δείξει τα αποτελέσματά της στους αγώνες. Πιστεύω ότι κάθε εβδομάδα θα βελτιώνομαι».

Για το σκοράρισμα: «Ως επιθετικός πάντα έχεις πίεση για γκολ. Το βασικό είναι να βρίσκομαι στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό και πρέπει η ομάδα να κάνει ευκαιρίες. Όταν συμβεί αυτό θα μπορέσω να σκοράρω. Είναι και δικό μου θέμα και της ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι να σκοράρουμε και να κερδίζουμε».

Για το στόχο της σεζόν: «Είναι μεγάλος σύλλογος, όλοι τον ξέρουν και ήθελα να παίξω σε μια ομάδα που να τη βοηθήσω να πάει καλύτερα από πέρσι. Θέλουμε αποτελέσματα και πιστεύω να τα καταφέρουμε».

Γκόρντον Σίλντενφελντ:
«Είναι χαρά μου να είμαι εδώ. Ήμουν στον ΠΑΟΚ και ξέρω τη νοοτροπία και το ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα γνωρίζω την ομάδα. Θα δώσω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου για τον Παναθηναϊκό. Το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο που δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ. Σκοπός μας είναι να πετυχαίνουμε νίκες. Θα ήθελα να είμαστε στις πρώτες τρεις ομάδες. Έχουμε καλή ομάδα, καλό προπονητή, δουλεύουμε σκληρά, οπότε δεν φοβάμαι.

Πριν έρθω μίλησα με τον προπονητή της Κροατίας και μου είπε και ο ίδιος ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και ότι όσο θα παίζω σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα εμποδίσει τη συμμετοχή μου στην εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσω να κρατήσω στον υψηλότερο βαθμό την αγωνιστική μου ετοιμότητα. Πήρα πολλές πληροφορίες από συμπατριώτες μου για την ομάδα και την πόλη. Όλοι μου είπαν το ίδιο. Οπότε η απόφασή μου ήταν εύκολη».

Για το ότι είναι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και καλείται να καθοδηγήσει τους νεαρούς συμπαίκτες του: «Είναι η δική μου σειρά να είμαι ο μεγαλύτερος. Θυμάμαι όταν ήμουν ο νεότερος. Έτσι είναι αυτά. Θα δώσω το καλύτερο για την ομάδα. Αν χρειαστεί να μιλήσω με τους συμπαίκτες μου θα το κάνω. Δεν είμαι τέλειος. Το σημαντικό είναι να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα».

Μέντες:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλος σύλλογος, γνωστός στην Ευρώπη. Αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Όταν μίλησα και με τον Νίκο και με τον προπονητή για να παίξουμε γρήγορο ποδόσφαιρο, ήμουν πολύ θετικός και ελπίζω με τη συνεισφορά μου να τα καταφέρουμε».
«Είμαι πολύ χαρούμενος ήρθα σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία όπως ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Ευελπιστούμε για το καλύτερο».
Για το γεγονός ότι δεν έπιασε στην Αμκαρ: «Δεν πάνε όλα βάσει σχεδίου. Εγώ έφυγα πήγα στη Ρωσία με σκοπό να πάρω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ. Δεν πήρα τα παιχνίδια που ήθελα και ήρθα για να προσφέρω όσο μπορώ». Τέλος σε ερώτηση για τη βοήθεια της Λεωφόρου επεσήμανε ότι «είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μας η Λεωφόρος. Θα μας δώσει μεγάλη ψυχολογία στους αγώνες και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ γιατί νιώθουμε ότι μας στηρίζουν».

Γιώργος Κουτρουμπής: Περί σύγκρισης της περσινής ΑΕΚ με τον φετινό Παναθηναϊκό:«Έζησα την ΑΕΚ πέρσι. Έχει πολλές διαφορές. Δεν υπήρχε διοίκηση. Πηγαίναμε μόνοι μας παντού ενώ εδώ υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας. Τώρα είναι τελείως διαφορετικά, μας βοηθούν άνθρωποι, ήρθαν ξένοι παίκτες έμπειροι που θα βοηθήσουν την ομάδα», τόνισε. Κατά τα λοιπά ο Κοτρουμπής επεσήμανε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Να βοηθήσω την ομάδα για να πάμε καλύτερα. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό που ήρθε ο Γκόρντον στην ομάδα γιατί και πέρσι ήμουν σε μια ομάδα που ήμασταν όλοι μικροί. Η εμπειρία του θα βοηθήσει την ομάδα».
Νάνο: «Πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την εμπειρία. Είναι ένα σημαντικό άλμα στην καριέρα μου. Βρίσκομαι εδώ με στόχο να βγάλουμε την ομάδα στην Ευρώπη».
Μεχντί Αμπεΐντ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με μεγάλη ιστορία. Εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τη σεζόν».