Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σιαγιάννης Γιάννης

Πρόταση κειμένου αρχών και αξιακων προτεραιοτητων - που έχουμε ήδη κάνει γνωστό - στο συνεχιζόμενο διάλογο, με πίστη στην ανάπτυξη και παγίωση ενωτικών Αυτοδιοικητικων πρωτοβουλιών ικανών να στηρίξουν το μέλλον του τόπου. :

'' Οι σκέψεις μας για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου,
το παρόν και το μέλλον του.


Ο τόπος μας
– τόπος αστείρευτων συγκριτικών πλεονεκτημάτων – αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Εύβοια και όχι μόνο.
Η παρουσία της περιοχής σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας αλλά και οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητες ανάπτυξής της σ’όλο το φάσμα της παραγωγής και της σώρευσης εισοδήματος στην περιοχή, αποτελούν κομβικά σημεία για τους σχεδιασμούς του παρόντος και του μέλλοντος.
Απ, τη μια,
• Η πολύπλευρη κρίση που από οικονομική είχε καταστεί αναμφίβολα και...

κοινωνική και αξιακη…..
• Άλλα και οι αφόρητα δύσκολες ώρες που περνούν χιλιάδες συνδημότες μας,συνεπεια της ελαχιστοποίησης του κοινωνικού κράτους, διευρύνουν αλλά και απαιτούν σχεδιασμούς κοινωνικής αλληλεγγύης και εργασιακής επανένταξης…..
Απ, την άλλη,
• Η αδράνεια, η στασιμότητα, η αλαζονεία, η μειωμένη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, το έλλειμμα τοπικής Δημοκρατίας, η κάκιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και των Δημοτικών Ενοτήτων μας.
• Το έλλειμμα νοικοκυρέματος με την ταυτόχρονη σπατάλη και μη ορθολογική διαχείριση των υφισταμένων πόρων, που οδηγεί το Δήμο γρήγορα στην επιτήρηση.
Είναι μερικά απ τα χαρακτηριστικά που σκιαγραφούν την πολιτεία, τις πράξεις, τι παραλήψεις αλλά και κυρίως το ήθος της Δημοτικής Αρχής.
Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις που αποτελούν και κυρίαρχη αντίληψη των Δημοτών μας, διαμορφώνεται το πεδίο ανάγκης έγκαιρης αλλαγής πλεύσης και σκέψης.
Απαιτείται ρήξη και αλλαγή πορείας.
Απαιτείται αναζήτηση της νέας αυθεντικής σχέσης της Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες.
Απαιτείται αναζήτηση του σεβασμού στην Δημοκρατική λειτουργία, στη συμμετοχή και κυρίως την αναζήτηση της αρχής ότι ο Πολίτης συμμετέχει, κρίνει, συγκρίνει ,προτείνει και τελικά «υλοποιεί» δια των εκπροσώπων του.
Απαιτείται ένα Αυτοδιοικητικό, Μεταρρυθμιστικό, Δημοκρατικό και Ανεξάρτητο κίνημα.
Ένα κίνημα που να μπορεί να ενώσει όλους τους Δημοκρατικούς Πολίτες.
Ένα κίνημα Πολιτών χωρίς έλεγχο πιστοποιητικών κομματικών καταβολών, ένα χώρο Αυτοδιοικητικής Δημοκρατίας όπως αυτή ορίζεται στα πλαίσια του Δημοκρατικού τόξου.
Ένα κίνημα αναγκαίο αλλά και ικανό να εμπνεύσει τους Πολίτες και να δώσει ελπίδα και προοπτική στο τόπο που όλοι αγαπάμε.
Ξεκινάμε μια συζήτηση έτσι ώστε με συλλογικότητα να μετατρέψουμε την Αντιπολίτευση σε μια δυνατή Ενωτική φωνή προγράμματος και δεσμευτικής πρότασης , σε έμπνευση και ελπίδα για τον τόπο.
Σ’αυτή τη κουβέντα καλούμε όλους τους Πολίτες. Η συμμετοχή τους δεν είναι μόνο απαραίτητη αλλά και καταλυτική.
Η συνέχιση και η ωρίμανση αυτής της διεργασίας πρέπει να αποτελεί πίστη όλων μας. Πίστη για το μέλλον του τόπου και των Πολιτών του. Πίστη για την Ενότητα δυνάμεων ,στόχων και κοινών Δημοκρατικών προοπτικών."