Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Με πλήρες συνεργείο βουλκανιζατέρ
και ανυψωτικό μηχάνημα βαρέων οχημάτων
εξοπλίστηκε το Συνεργείο Οχημάτων του Δήμου
Στο Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων και συγκεκριμένα στο χώρο του Συνεργείου Οχημάτων του Τμήματος Τροχαίου Υλικού & Μηχανημάτων, έχουν ήδη εγκατασταθεί και λειτουργούν
- καινούργιο ανυψωτικό μηχάνημα....
βαρέων οχημάτων
- πλήρες και σύγχρονο συνεργείο βουλκανιζατέρ

ΑΝΥΨΩΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Το μηχάνημα, το οποίο κόστισε 20.000 ευρώ, αγοράστηκε από ίδιους πόρους του Δήμου, μετά από διαγωνισμό.
Έχει τη δυνατότητα να ανυψώνει για τις ανάγκες επισκευαστικών εργασιών μεγάλα φορτηγά, λεωφορεία και βαρέα μηχανήματα έως και 28 τόνων.
Έρχεται δε, να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο Συνεργείο, αφού τα μέχρι τώρα ανυψωτικά μπορούσαν να ανταποκρίνονται μόνον σε ελαφρά οχήματα.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ

Το συνεργείο, το οποίο κόστισε 50.000 ευρώ, αγοράστηκε από ίδιους πόρους του Δήμου, μετά από διαγωνισμό.
Εξοπλίστηκε από μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας.
Περιλαμβάνει ξεμονταριστές φορτηγών και επιβατηγών οχημάτων, ζυγοσταθμιστές φορτηγών και επιβατηγών οχημάτων, υδραυλικούς γρύλους βαρέων και ελαφρών οχημάτων, αερόκλειδα βαρέος και ελαφρού τύπου και αεροσυμπιεστή με βενζινοκίνητο μοτέρ.
Παράλληλα, υπάρχει και κινητή μονάδα που χρησιμοποιείται για επί τόπου επισκευές σε ελαφρά οχήματα.
Έρχεται δε, να καλύψει ένα ακόμη σημαντικό κενό στο Συνεργείο, αφού μέχρι τώρα, όλες οι απαραίτητες εργασίες βουλκανιζατέρ (αλλαγής και επισκευής ελαστικών κ.α.) γίνονταν σε εξωτερικά συνεργεία.

Η εγκατάσταση τόσο του ανυψωτικού μηχανήματος βαρέων οχημάτων όσο και του συνεργείου βουλκανιζατέρ αποφασίστηκε καθώς πρόθεση της Δημοτικής αρχής, που ήδη γίνεται πράξη, είναι οι περισσότερες από τις αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες στα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου να εκτελούνται με ίδια μέσα, προκειμένου να επιτευχθεί πρόσθετη οικονομία.