Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοιχτά σχολεία

Προβλήματα έχουν ολοι οι Έλληνες, αλλά δεν κλείνουν τα σχολεία όπως θέλουν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί, επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μπαχαλάκηδες. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στην ανεργία, αλλά δεν τιμώρησαν τα παιδιά και τους γονείς. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν μέρος του μισθού τους, αλλά δεν έκλεισαν τις υπηρεσίες και τους χώρους της εργασίας τους.
Ποιοί είναι αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι υπακούουν στον....
κ. Τσίπρα και θα βάλουν λουκέτα στα σχολεία;
Ως υπάλληλοι του δημοσίου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Εχουν υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά και στους γονείς. Να βρούνε άλλους τρόπους να αντιδράσουν και όχι να ΄χτυπήσουν¨γονείς και παιδιά.
Να πηγαίνουν το απόγευμα στο υπουργείο και να κάνουν κατάληψη. Να πάνε στα γραφεία των αρμοδίων και να βάλουν εκεί λουκέτα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να κλείσουν τα σχολεία. Δεν θα πετύχει αυτή η απεργία και το ξέρουν. Θα χαθούν ώρες διδασκαλιας και αποτέλεσμα δεν θα υπάρχει.
Δεν το έχουν καταλάβει ακόμη;
Δεν έχουν καταλάβει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κυβέρνηση ότι κι αν κάνουν;
Η παράταξη των εκπαιδευτικών του ΚΚΕ δεν πρότεινε 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες, γιατί ξέρουν από αγώνες και δεν είναι μπαχαλάκηδες. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τις προτείνει και η παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό τα λέει όλα.
Αυτά τα κόλπα του κ. Τσίπρα δεν θα περάσουν. Θα σπάσουν τα μούτρα τους με μια τέτοια απεργία και θα επιστρέψουν σαν βρεγμένες γάτες στα σχολεία.
Οι εκπαιδευτικοί μόνο μαζί με τους γονείς, θα πρέπει να δώσουν την μάχη για καλύτερες συνθήκες στο χώρο της παιδείας.
Ας γίνουν  Γενικές Συνελεύσεις εκπαιδευτικών και γονιών στα σχολεία και εκεί να παρθούν αποφάσεις. Να είναι παρόντες ΟΛΟΙ οι γονείς και όχι 5 - 10. Μόνο έτσι θα ενημερωθουν σωστά οι γονείς και όλοι μαζί να φροντίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν.
 Επειδή λένε πως οι γονείς δεν συμμετέχουν, τους απαντώ. Αυτό είναι το πρόβλημα των εκπαιδευτικών. Δεν πείθουν τους γονείς. Δεν έχουν δίπλα τους την κοινωνία. Ας αλλάξουν τρόπο.
Έχουν δίκιο οι εκπαιδευτικοί, αλλά όχι οι κομματικοί συνδικαλιστές.
Εμείς είμαστε με τους εκπαιδευτικούς.