Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΕΝΕΤΑΧΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Το διήμερο 9 και 10 Νοεμβρίου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ενέταξε δυο νέους Κληρικούς στο ....
δυναμικό των Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.



Ο πρώτος είναι ο κ. Μάριος Κιαπέκος από τα Ψαχνά Ευβοίας, θεολόγος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έγγαμος και πατήρ ενός τέκνου, ο οποίος χειροτονήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος, κατά την διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το πρόσωπο του εορτάζοντος Αγίου Νεκταρίου, ως πρότυπο του κάθε Ιερέως.
Ο δεύτερος νέος Διάκονος είναι ο π. Γεράσιμος Βασιλόπουλος, πτυχιούχος οδοντοτεχνίτης και απόφοιτος εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ., έγγαμος, με ακαταγωγή από την Αθήνα, ο οποίος χειροτονήθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσσου Βασιλικού.
Στην προσφώνησή του προς τον π. Γεράσιμο ο Σεβασμιώτταος, τον κάλεσε να διακονήσει τον “πλησίον”, όπως ο Καλός Σαμρείτης της σχετικής Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο όντως “πλησίον” του κάθε ανθρώπου είναι ο Χριστός. 
Οι δύο νέοι Διάκονοι σύντομα, πριν τα Χριστούγεννα, θα χειροτονηθούν και Ιερείς, για να καλύψει τις κενές εφημεριακές θέσεις Καστέλλας (ο π. Μάριος) και Θεολόγου (ο π. Γεράσιμος), στις οποίες έχουν εκλεγεί, μετά από την κατά νόμον και κανονική διαδικασία.
Προς το παρόν και μέχρι εγκρίσεως της μισθοδοσίας τους, θα παραμείνουν άμισθοι, αφού η οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας έχει επιφέρει συνέπειες και στους διορισμούς των Ιερέων σε έμμισθη θέση. Μέχρι τότε, ο μεν π. Γεράσιμος θα εξακολουθεί να εργάζεται ως οδοντοτεχνίτης, ενώ ο π. Μάριος θα βοηθείται από την Ενορία του και την Ιερά Μητρόπολη και την φιλοτιμία των χριστιανών μας.
Πλήθος πιστού λαού βροντοφώναξε το “Άξιος” και στους δυο νεοχειροτονηθέντες πατέρες.