Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Δήμαρχος Μεσσαπίων Διρφύων -Γιάννης Μπουροδήμος

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Σχετικά με τους 32 εργαζόμενους στις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΥΑΜ & ΔΗΚΕΜΕ του τέως Δήμου Μεσσαπίων
Ο εκπρόσωπος του νομού μας και εκλεγείς με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» που σήμερα έχει προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, χτύπησε και πάλι με νέες δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm».
Η εμπάθεια του βουλευτή στο πρόσωπό μου είναι γνωστή και απροκάλυπτη. Δυστυχώς, η εμπάθειά του έχει οδηγήσει σε επικίνδυνη ατραπό, απαράδεκτη για πολιτικό
άνδρα, ο οποίος υποτίθεται ότι.....

εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ευβοϊκού λαού στο ναό της δημοκρατίας.
Αντί να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με το πρόβλημα των εργαζομένων στις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις του τέως Δήμου Μεσσαπίων και να παρέμβει για νομοθετική λύση, πράττει εντελώς το αντίθετο.
Προσπαθεί μονίμως να συκοφαντήσει το δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, παραθέτοντας ασύστολα ψεύδη.
Κατά τον κ. Μαρκόπουλο, οι πρώην εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις του κ. ΜΠΑΖΩΤΗ είχαν νόμιμη σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και απλά ο δήμαρχος αρνείται να τούς μεταφέρει στο δήμο.
Επειδή ο κόμπος, κύριε Μαρκόπουλε, έφτασε στο χτένι με την απαράδεκτη, αντικοινοβουλευτική και αντιδεοντολογική τακτική σας, έφθασε η ώρα να μάθουν άπαντες
την αλήθεια την οποία έχετε συνθλίψει και να μάς κρίνουν.
Ο φίλος σας, τότε δήμαρχος Μεσσαπίων κ. Αντώνιος Μπαζώτης, αντί της νόμιμης οδού για προσλήψεις προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις προτίμησε την παράνομη.
Προκειμένου να προσλάβει πολιτικούς του φίλους, προτίμησε να μην εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν.2190/1994 για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αλλά να προσλαμβάνει παράνομακαι να διατηρεί στις επιχειρήσεις όποιους ήθελε, με τα δικά του –πάντα- κριτήρια.
Ο ανωτέρω εκπρόσωπος του τέως Δήμου Μεσσαπίων δεν δίσταζε να προσλαμβάνει ακόμη και φίλους του ΧΩΡΙΣ τυπικά προσόντα, πολλοί εκ των οποίων δεν μπορούν να
τοποθετηθούν στο Δημόσιο ή στους ΟΤΑ ούτε καν σε θέση εργάτη καθαριότητας – χωρίς να θέλω να προσβάλω τη συγκεκριμένη κατηγορία εργατών, αλλά είναι η μόνη με τα λιγότερα απαιτούμενα τυπικά προσόντα.
Από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ προέκυψε ότι όλοι οι προσληφθέντες από τον κ. ΜΠΑΖΩΤΗ, τους οποίους υποτίθεται ότι στηρίζει ο κ. Μαρκόπουλος, έχουν παράνομες συμβάσεις και η απασχόλησή τους κρίνεται παράνομη.
Το ΑΣΕΠ πρότεινε να κινηθούν ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες για τους υπεύθυνους των προσλήψεων και να γίνει καταλογισμός των δαπανών μισθοδοσίας, στέλνοντας την έκθεσή του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ο οποίος ολοκλήρωσε την προανάκριση και αναμένονται οι αποφάσεις του.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας έκρινε πρωτόδικα ότι οι εργαζόμενοι στην πρώην δημοτική επιχείρηση ΔΗΚΕΜΕ δεν απασχολούντο με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά με απλή σχέση εργασίας. Επ’ αυτής της απόφασης οι εργαζόμενοι άσκησαν έφεση αλλά στη συνέχεια την απέσυραν, καθιστώντας την απόφαση τελεσίδικη.
Το ίδιο δικαστήριο απέρριψε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για εργαζόμενους ΑΜΕΑ. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3938/2011 δύναται να μεταφερθούν στο δήμο
εργαζόμενοι, μετά τη λύση δημοτικών επιχειρήσεων, οι οποίοι απασχολούντο σε αυτές με νόμιμες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Το ΑΣΕΠ και το δικαστήριο έχουν κρίνει ότι κανένας εξ αυτών, που υποτίθεται ότι στηρίζει ο κύριος Μαρκόπουλος, δεν έχει σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία σε κανέναν ότι τον αδικούμε, παρά τις ανωτέρω αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων τα οποία έκριναν τη σχέση εργασίας των εργαζομένων, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας διαβιβάσαμε το σύνολο των φακέλων των εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας για έλεγχο νομιμότητας, ζητώντας από αυτή να μάς βεβαιώσει ποιοι εκ των εργαζομένων πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 9398/2011 για μεταφορά στο δήμο και στο νομικό πρόσωπο.
Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δέκα (10) μήνες από τη λήψη της απόφασης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κωφεύει. Όπως επίσης κωφεύει και στην εντολή του Υπουργού
Εσωτερικών, κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ, η οποία διαβιβάστηκε στην κα ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ με το υπ’ αριθμ. 3972/02-08-2013 έγγραφό του, να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την άμεση λύση της παραπάνω εκκρεμότητας με αποκλειστικό γνώμονα την απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας.
Αν νομίζει η κα Γερακούδη ότι κάποιος ή όλοι εκ των εργαζομένων πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν.3972/2011, ας μάς στείλει ένα απλό έγγραφο.
Όσο δεν το κάνει, τόσο αυτή όσο και ο κύριος Μαρκόπουλος λειτουργούν κόντρα στη θεσμική αποστολή τους που είναι η τήρηση της νομιμότητας και σε καμιά περίπτωση η
προάσπιση της παρανομίας.
Το δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων δεν τον φοβίζουν ούτε κλήσεις σε απολογία, ούτε εκβιασμοί, ούτε η λασπολογία.
Οι λασπολόγοι θα πάρουν σύντομα και πάλι την απάντηση από τον κυρίαρχο λαό, οι εκβιαστές θα έρθει η σειρά τους να απολογηθούν, οι καλούντες σε απολογία το δήμαρχο καλό θα είναι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία στο πειθαρχικό συμβούλιο για να πάρουν και αυτοί την απάντησή τους.
Σε κάθε περίπτωση, να ξέρουν ότι ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων δεν αδικεί κανέναν, είναι τυπικός με τις υποχρεώσεις του, έχει νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου και
πληρώνει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για οφειλόμενα στους εργαζόμενους από το 2009 (ποιος ήταν τότε δήμαρχος;) για δαπάνες οι οποίες έχουν κριθεί παράνομες και θα τύχουν καταλογισμού για τους τότε υπεύθυνους του τέως Δήμου Μεσσαπίων, ενώ δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να εκδώσει παράνομες αποφάσεις όσο και αν συνεχίζουν να προσπαθούν κάποιοι για το αντίθετο.
Αν αποφασίσει ο κ. Μαρκόπουλος να βοηθήσει τους εργαζόμενους, ένας είναι ο δρόμος: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.
Όσο δεν το κάνει, απλά κοροϊδεύει τους πρώην εργαζόμενους και συκοφαντεί το δήμαρχο.
Οι υπουργοί και οι θεσμικοί φορείς ας παρέμβουν επιτέλους.

Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων
Γιάννης Μπουροδήμος