Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

To KKE άφησε τη σφραγίδα του σε όλες τις κατακτήσεις, λέει ο Δ.Κουτσούμπας

 Ομιλία για τα 95 χρόνια του κόμματος 

To KKE άφησε τη σφραγίδα του σε όλες τις κατακτήσεις, λέει ο Δ.Κουτσούμπας
«Δεν υπάρχουν κατακτήσεις του λαού που να μην έχουν την σφραγίδα του κόμματός μας» δήλωσε την Κυριακή ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Χαλκίδα για τα 95 χρόνια του κόμματος.
«Σε κρίσιμες ώρες όταν όλα τα έσκιαζε η φοβέρα, όταν άλλοι λιποταχτούσαν, το ΚΚΕ έδωσε το παρών» είπε, προσθέτοντας πως «η στράτευση στο ....κομουνιστικό κίνημα είναι συνώνυμη με ανιδιοτελή καθημερινή προσφορά και θυσίες».
«Το ΚΚΕ μένει στο ίδιο πάντα πρωτοπόρο χαράκωμα της πάλης για την εργατική- λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας.
«Το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνήσει, δεν έχει συμμετάσχει σε κυβερνητική εξουσία, ακριβώς γιατί η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της δεν έχουν βρεθεί σε αυτήν. Όταν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ετοιμαστούν, αποφασίσουν να κατευθύνουν την πάλη τους ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη, τα μονοπώλια, το σύστημά τους, τότε το ΚΚΕ όχι μόνο θα εξακολουθήσει να είναι επικεφαλής σ' αυτόν τον αγώνα αλλά θα αναλάβει και τις κυβερνητικές ευθύνες σε μια τέτοια εργατική λαϊκή εξουσία» υπογράμμισε.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ απαντά με επιστημονικά επεξεργασμένο τρόπο ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να βαδίσει σε άλλο δρόμο ανάπτυξης με ανατροπή του καπιταλισμού. Οι προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ «μπορεί να έχουν διαφορές ως προς το μείγμα, τη συνταγή, έχουν όμως τη βασική στρατηγική ομοιότητα, την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Να αποκαλύπτει ότι οι διαφορές αντανακλούν και διαφορετικά καπιταλιστικά συμφέροντα, την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα για το ποιος θα επωμιστεί τις λιγότερες ζημιές».
Αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικούς κορμούς του νέου διπολισμού και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και να μην φθάσει να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
«Αυτό το στόχο υπηρετεί και η ΧΑ, που ανάλογα με το πώς βολεύει το σύστημα πότε θα την μαζεύει και πότε θα την ξαμολάει ακριβώς επειδή έχει στόχο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Γι' αυτό κανένας εφησυχασμός, απομόνωση της φασιστικής ναζιστικής ΧΑ, παντού» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, απευθύνοντας τέλος κάλεσμα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας και άνοιγμα ουσιαστικής συζήτησης μέσα στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Συνάντηση με εργαζομένους της Χαλκίδας
Το απόγευμα της Κυριακής, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε σύσκεψη στην Χαλκίδα με εκπροσώπους των Διοικητικών Συμβουλίων, σωματείων εργαζομένων από μεγάλα εργοστάσια της περιοχής, οι οποίοι του περιέγραψαν τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει,  απλήρωτοι επί μήνες.
Στην σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι από τα εργοστάσια, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΣΕΛΜΑΝ, Ελληνική Σωληνουργία, ΝΕΟΣΕΤ και εργαζόμενοι από τον κλάδο του εμπορίου.