Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 το μεσημέρι, κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διενεργήθηκαν Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στην πάντοτε φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Οικογενείας Πνευματικού της οδού Μεσσαπίων 10, με την τιμητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Δ.Σ. της Σχολής.  
Την τιμητική Προεδρία της..... Εξεταστικής Επιτροπής είχε ο κ. Σπυρίδων Σιμιτζής, Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Διδάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής και μέλος του Δ.Σ. της Σχολής, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ήταν οι Πρωτοψάλτες κ. Γεώργιος Γερογιάννης, κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Παύλος Κουρμπέτης και ο Διευθυντής της Σχολής κ. Γρηγόριος Αναστασίου.
 Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής ανεδείχθη, κατόπιν των εξετάσεων, με γενικό βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, η κ. Μαρία Καψάλη-Δέδε, δασκάλα στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, σύζυγος του κ. Ιωάννου Δέδε, Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η οποία με διδάσκαλο τον Καθηγητή της Σχολής και Λαμπαδάριο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος φοίτησε από τον Σεπτέμβριο του 2006 στη Σχολή και μετά από όλα αυτά τα έτη σπουδών στην Βυζαντινή Μουσική και στα δευτερεύοντα μαθήματα της Σχολής (ευρωπαϊκή μουσική, ιστορία και μορφολογία της μουσικής, τυπικό ιερών Ακολουθιών κ.ά.) διακρίθηκε για την επιμέλεια και την συνέπειά της.