Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς – Χαιρετισμός Δημάρχου Χαλκιδέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, σήμερα Πέμπτη 11/9/14, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας και το 2ο Δημοτικό σχολείο Βασιλικού, όπου παρέστη στην τελετή αγιασμού.
Ο Δήμαρχος στο μήνυμά του, απευθυνόμενος σε μαθητές, γονείς και προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αναφέρει τα εξής:
“Κάθε νέο ξεκίνημα ανανεώνει την ελπίδα, αυξάνει τις προσδοκίες θέτει νέους στόχους .
 Έτσι και το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι να οπλίσει...
όλους τους παράγοντες της εκπαιδευτικής διαδικασίας (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς) με περίσσεια δύναμη, υπομονή, επιμονή και προσήλωση στο στόχο για ένα “καλύτερο σχολείο”, μέσα στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες της εποχής μας.
 Απαιτείται συνεργασία, αμοιβαία κατανόηση , σύνεση και αγάπη για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που είναι η εκπαίδευση. Διότι στο σχολείο δεν μεταδίδεται απλά η γνώση. Διαμορφώνεται ο χαρακτήρας των νέων, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο για τη συγκρότηση της αυριανής κοινωνίας και την προοπτική της.
 Στόχος όλων μας είναι να ξεκινήσει η νέα χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να επιτελέσουν το έργο τους απρόσκοπτα και οι μαθητές να αφοσιωθούν στην απόκτηση γνώσεων και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.
 Διανύουμε δύσκολες εποχές τόσο για τους λειτουργούς της εκπαίδευσης όσο και για τους γονείς και μαθητές κάθε βαθμίδας , με συσσωρευμένα προβλήματα πολλών ετών, για την επίλυση των οποίων απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία .
 Είθε η φετινή σχολική χρονιά να αποτελέσει αφετηρία ελπίδας, προσδοκιών και θεμέλιο γνώσης.”

Καλή δύναμη σε όλους 
Χρήστος Δ. Παγώνης
 Δήμαρχος Χαλκιδέων