Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΚΥΜΗ, 11-9-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρώτη μέρα στα σχολεία η σημερινή και ο Αντιδήμαρχος Κύμης –Αλιβερίου, Αλέξανδρος Θεοδώρου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Διευθυντών των δύο σχολείων κ. κ. Βασίλη Μάστορη και Τάσου
Βενιζέλου, παραβρέθηκε στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Κύμης.
Ο κ. Θεοδώρου αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά ....

στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, δήλωσε:
«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι μία τέτοια μέρα στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησα κι εγώ, πριν από μερικά χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό το έργο που επιτελείται εδώ από τους εκπαιδευτικούς, κάτι που φαίνεται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, με τα παιδιά της Κύμης να καταλαμβάνουν θέσεις στις καλύτερες σχολές των Ανωτέρων και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας.
Η παιδεία αποτελεί τη βάση της κοινωνίας μετά την οικογένεια. Γι αυτό, θέλω να επισημάνω σε εκπαιδευτικούς και γονείς, να προσπαθήσουν όσο γίνεται να είναι πιο κοντά στα παιδιά, αυτές τις δύσκολες εποχές, να αφουγκράζονται τις ανάγκες τους και να τα βοηθούν με κάθε τρόπο να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου, ως Αντιδήμαρχος, δεσμεύομαι ότι η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή, για να συζητάμε από κοντά όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων. Καθώς, μόνο μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο θα μπορέσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων.
Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους και καλή δύναμη και καλό κουράγιο επιπλέον, στα παιδιά της Γ Λυκείου, που θα δώσουν το δικό τους αγώνα φέτος, για να κερδίσουν μία θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας».
Στη συνέχεια ο κ. Θεοδώρου με τους διευθυντές, παρουσία των καθηγητών των δύο σχολείων, συζήτησαν για θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με την υποδομή αλλά και τη λειτουργία των σχολείων.