Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου Κύμη

 24-9-2014
Αόριστες καταγγελίες, λάσπη και σκανδαλολογία σηματοδότησαν την παρουσία της νέας Δημοτικής Αρχής Κύμης- Αλιβερίου

 
Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στον Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου την Παρασκευή 19- 9- 2014 , υπάρχει ένας σοβαρός προβληματισμός, για τη στάση του νέου Δημάρχου καθώς και μερίδας συνεργατών του που ανακάλυψαν όπως φαίνεται έναν κοινό τρόπο δράσης: Τον πολιτικό χουλιγκανισμό.
Ένα ετερόκλητο, ευκαιριακό και άτυπο σύμφωνο απλής αντιπολιτευτικής τακτικής εμφανίζεται, επιχειρώντας να διαβρώσει την αξιοπιστία της προηγούμενης Δημοτικής αρχής. Μια αφόρητη ....

συνωμοσιολογία που ερεθίζει την φαντασία και αναπαράγεται σαν χιονοστιβάδα, προσπαθεί να απαξιώσει το ρόλο της αντιπολίτευσης.
«Ο Θωμάς και η παρέα του» , «παράτυπες πληρωμές» , «βρήκαμε άδεια τα κτίρια- έλειπε το πολύμπριζο», «έλειπε το laptop από το γραφείο Δημάρχου, που μπορεί βέβαια να ήταν του κ. Θωμά», «λείπει ένας πίνακας από το γραφείο», «δεν έχει αρχεία ο προσωπικός υπολογιστής της τ. Αντιδημάρχου κ. Μπάτσα» , «δεν έχουν πρωτοκολληθεί έγγραφα στη Δημοτική Ενότητα Κύμης από το Μάρτιο» ,μερικά από τα όσα ακούστηκαν και έρχονται να συνδυαστούν σε ένα τυφλό γηπεδικό χουλιγκανισμό εκτόνωσης.
Ο δε νέος Δήμαρχος εξαντλεί την παρουσία του με την προσφιλή του έκφραση : «εγώ δεν ξέρω βέβαια, έτσι μου είπαν».
Ο συνδυασμός μας, μετά από όλα αυτά, ζήτησε την σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου όπως βάσει κώδικα δικαιούται. Εκεί θα μας δοθεί η δυνατότητα να ενημερώσουμε το σώμα για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου και την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Συμφωνήσαμε επίσης, ως οφείλαμε απέναντι στους Δημότες, στον έλεγχο από ορκωτούς λογιστές που προτάθηκε, ζητώντας όμως ο έλεγχος να επεκταθεί και στους πέντε προηγούμενους Δήμους που συνενώθηκαν. Μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου, θα συνιστούσαμε να εκλείψουν οι οποιοιδήποτε χαρακτηρισμοί.
Στον Αντιδήμαρχο κύριο Θεοδώρου οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι «παρέες» συχνάζουν στις ταβέρνες και τα καφενεία. Καιρός να αντιληφθεί,(ήταν τέσσερα χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Κύμης και θα έπρεπε κάτι να είχε διδαχθεί), ότι πρέπει να σέβεται τόσο την αίθουσα όσο και τα πρόσωπα του Δημοτικού συμβουλίου.
Οιαδήποτε πληροφορία οικονομικού περιεχομένου, καταγράφεται υποχρεωτικά στη «Διαύγεια» του Υπουργείου Εσωτερικών και όλα τα υπόλοιπα έγγραφα του Δήμου βρίσκονται στο πρωτόκολλο και όχι στους προσωπικούς υπολογιστές αιρετών και υπαλλήλων. Επομένως τίποτα δεν έχει χαθεί.
Δυστυχώς στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αποδείχθηκε ότι τα πάντα χρησιμοποιούνται, όχι δημιουργικά αλλά χαοτικά, με κίνδυνο (ή είναι στόχος;) την αδρανοποίηση ζωντανών και υγιών κυττάρων. Εμφανίστηκαν συμπεριφορές προσώπων κατώτερες των περιστάσεων στην Δημοτική μας πραγματικότητα, που βέβαια δεν ακυρώνουν τα δικαιώματα της περιοχής αλλά απεναντίας ακυρώνουν τους εαυτούς τους.
Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν διεκδικούμε αξιώματα που δεν μας ανήκουν αλλά δεν απεμπολούμε και τα δικαιώματα της παράταξης μας, που με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους μας έδωσαν οι πολίτες.
Οι αυτοδιοικητικοί βάλλονται και απαξιώνονται, άλλοτε δικαιολογημένα, άλλοτε όμως σκόπιμα. Κάποιοι λατρεύουν το τοπίο στην ομίχλη, η ομίχλη όμως της υποκρισίας και της ιδιοτέλειας, δεν τους αφήνει να δουν τα αυτονόητα..
Ξεκίνησαν, φιλάρεσκα μιλώντας, κρίνοντας και καταγγέλλοντας. Ξεχνούν όμως, ή έντεχνα κρύβουν την αλήθεια. Προσπαθώντας με επικοινωνιακούς χειρισμούς να βρουν ισορροπίες ανάμεσα σε επιθυμίες, σε επιδιώξεις και στην πραγματικότητα.
Η Δημοτική αρχή της οποίας είχα την τιμή να ηγούμαι επί 12 χρόνια, ενήργησε πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας, αλλά και προσπάθησε να είναι αποτελεσματική προς όφελος των συμπολιτών μας. Λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Για το λόγο δε αυτό όλες οι καταγγελίες ή μηνύσεις, που μέλη της σημερινής συμπολίτευσης έχουν κάνει πάμπολες φορές στο
παρελθόν, το μόνο που επέφεραν ήταν καθυστέρηση στα έργα. Ουδέποτε όμως δικαιώθηκαν!
Η συνείδησή μου απέναντι στους πολίτες που κλήθηκα να υπηρετήσω είναι καθαρή γι αυτό μπορώ και τους κοιτάω στα μάτια. Δεν θα μπορούσα να τους κοιτάξω στα μάτια εάν π.χ. παραποιούσα τα επίσημα Βιβλία Δημοτών του Δήμου για να διορίσω συγγενικά μου πρόσωπα, ή εάν για οποιοδήποτε έργο ή προμήθεια που προγραμμάτιζε ο Δήμος, περνούσε πρώτα από το γραφείο μου ο εργολάβος ή ο προμηθευτής.
Κατά τα 12 χρόνια της θητείας μας, καταφέραμε να απορροφήσουμε για σημαντικές υποδομές μεγάλα κονδύλια, παράξαμε έργο διαχρονικό και δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με παλιές βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες. Αφήνοντας επίσης σημαντικό έργο προς ολοκλήρωση, ή δρομολογημένο να υλοποιηθεί. Σαφώς δεν θα διστάσουμε και τώρα να συγκρουστούμε υπερασπιζόμενοι την υπόληψη μας και τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου μας.
Κλείνοντας, καλούμε τόσο το κ. Μπουραντά όσο και τον κ. Θεοδώρου να μας αναφέρουν συγκεκριμένα τις ελλείψεις που διαπίστωσαν στα δημοτικά κτίρια κατά την παραλαβή, διαφορετικά να προβούν σε δημόσια συγνώμη για τα όσα είπαν ή υπονόησαν τις προηγούμενες ημέρες. Θα περιμένουμε...
 

Δημήτρης Γ. Θωμάς
 

Υ.Γ. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την αντικειμενικότητά του νέου Δημάρχου που υιοθέτησε όλες τις καταγγελίες, προέβει σε εξώδικα και μηνύσεις πριν καν αναλάβει καθήκοντα επειδή «άκουσε ή του είπαν» και εξαπολύει ανέξοδα λίβελους δίχως να ερευνήσει ο ίδιος εάν αυτά αληθεύουν. Εύγε του!