Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζόμενων στα «Τσιμέντα» Χαλκίδας, στην εταιρία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – LAFARGE.
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους , καταδικάζοντας την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ εφαρμόζουν εξυπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της αστικής τάξης , του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι απολύσεις και τα αντεργατικά μέτρα δεν ήταν «κεραυνός εν’ αιθρία». Είναι ....

αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των κομμάτων του κεφαλαίου προκειμένου να εξασφαλιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία τους.
Αυτό συμβαίνει και με την συγκεκριμένη εταιρία.
Αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τη μάχη για την ανάκληση των απολύσεων. Θα προσπαθήσει και μέσα από την τοπική διοίκηση να προωθήσει τα ζητήματα . Να συμβάλει ώστε να αλλάξει ριζικά το σύστημα που γεννά φτώχεια – απολύσεις – ανασφάλεια.
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και απολυμένων των «Τσιμέντων» Χαλκίδας.
Στηρίζουμε το ταξικό πλαίσιο που εκφράζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Απαιτούμε:
• Την άμεση ανάκληση των 131 απολύσεων.
• Μέτρα στήριξης των απολυμένων για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και απολυμένους των «Τσιμέντων» Χαλκίδας να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους παίρνοντας μέρος μαζικά στο
Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 3 Οκτώβρη στις 7μμ στην Πλατεία Αγοράς.Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
• Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
• Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
• Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
• Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Παλεύουμε πλάι-πλάι για εξουσία που κουμάντο στο πλούτο που παράγει θα κάνει ο λαός, η εργατική τάξη και όχι μια χούφτα πλουτοκράτες.
Χαλκίδα 25 Σεπτέμβρη 2014