Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Προσφυγή κατά της συμμετοχής Γκοσιμίδα στην ΔΕΥΑΚΑ

Πηγή: http://kimi-aliveri.gr

gosimidas Προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κατέθεσαν ο Άγγελος Μαργέλης και ο Λουκάς Παππάς, ζητώντας να ακυρωθεί η τοποθέτηση του Ι. Γκοσιμίδα στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΚΑ. 
Όπως υποστηρίζουν οι δύο τοπικοί σύμβουλοι, από το καταστατικό της επιχείρησης προβλέπεται η συμμετοχή ενός πολίτη ο οποίος είναι δημότης. Ο κος Γκοσιμίδας όμως δεν είναι δημότης Κύμης – Αλιβερίου, οπότε, η τοποθέτησή του στο Δ.Σ μπορεί να αποτελέσει λόγω ακυρότητας των αποφάσεων. Αναλυτικά η προσφυγή:
Προς την
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-  Στερεάς Ελλάδας             30-9-14
Γενική Δ/νση Εσωτερικής...
Λειτουργίας
Διεύθυνση Διοίκησης
Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Ν. Ευβοίας
Ελ. Βενιζέλου κ Βελισσαρίου 2
ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ
1.- Μαργέλη Αγγελή του Γεωργίου κατοίκου Κύμης
2.- Παππά Λουκά του Θεμιστοκλέους κατοίκου Κύμης
Κατά
Της με αριθμό 178/2014 (10-9-2014) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ:
1)ΔΕΥΑΚΑ.
2)Δήμαρχο κ. Μπουραντά
3) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
4)Επικεφαλής των παρατάξεων

Πληροφορηθήκαμε από το «Διαύγεια» (ΑΔΑ: ΩΕΓ8ΩΛΡ-ΦΣΑ) στη σχετική ανάρτησή του στις 30-9-14, ότι στη συνεδρίαση της 19/9/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου,  κατά την συζήτηση του θέματος «περί ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου», ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε ως μέλος του και τον Ιωάννη Γκοσιμίδα και εγκρίθηκε ο διορισμός του.
Η ΔΕΥΑΚΑ ιδρύθηκε με την 14221/798/10-8-2011 απόφασης της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2088/21-9-2011.


Σύμφωνα με  το άρθρο  8 της απόφασης αυτής που προβλέπει την διοίκηση της εταιρείας, μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ορίζεται και «ένας δημότης του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου που έχει πείρα ή γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησης (άρθρο 255 Ν 3463/2006).
Είναι προφανές και πασιφανές, ότι με την ιδρυτική αυτή  πράξη, προσδιορίσθηκε ότι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚΑ ορίζεται αποκλειστικά και μόνον Δημότης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση στον Ιωάννη Γκοσιμίδα, ο οποίος όπως πληροφορηθήκαμε δεν είναι δημότης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.  δεν είναι νόμιμη η ανάθεση σε αυτόν καθηκόντων μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚΑ, αφού, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό της εταιρείας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διορίζεται αποκλειστικά και μόνο δημότης, ιδιότητα την οποία στερείται ο παραπάνω.
Επισημαίνουμε ότι η παράταση της προσβολής της νομιμότητας, με την συμμετοχή του Ιωάννη Γκοσιμίδα ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚΑ, θα επιφέρει ακυρότητα των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚΑ
Επειδή η παρούσα μας είναι νόμιμη, βάσιμη και εμπρόθεσμη
Για τους λόγους αυτούς
Προσφεύγουμε εναντίον της απόφασης αυτής και παρακαλούμε για την ακύρωση της απόφασης  και την αντικατάσταση του Ιωάννη Γκοσιμίδα ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της.
Αλιβέρι 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Μετά τιμής

Μαργέλης  Αγγελής
Παππάς Λουκάς