Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
θέλω να πιστεύω ότι ως βουλευτής προσπάθησα να είμαι κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους και ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ με επάρκεια στην αποστολή που μου ανέθεσαν οι πολίτες της Εύβοιας.
Προσπάθησα, όσο μπορούσα, να προωθήσω ζητήματα γενικότερου αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος. Σταθερό και αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο στη λειτουργία μου, αποτέλεσαν η σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το δημόσιο συμφέρον και η κοινωνική αλληλεγγύη. Ελπίζω  η....
προσπάθεια να είχε θετικά αποτελέσματα.
Πιστεύω επίσης, πως υπηρέτησα με απόλυτη συνέπεια, όλες τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταθέτοντας ωστόσο κάθε φορά και τις προσωπικές μου απόψεις.
Στο πρόσφατο διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ εξέφρασα την άποψη ότι οι συνθήκες είναι αποτρεπτικές  για αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις επικείμενες εκλογές. Αντιπρότεινα την αποχή, χωρίς αναστολή της λειτουργίας του, δίνοντας έτσι χρόνο για την ανασύνταξή του.
Δυστυχώς αυτή η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.
Η εκλογική συμπόρευση με ένα μικρό τμήμα της πολιτικής οικολογίας θεωρώ ότι δεν αντιστοιχεί στο ¨ειδικό βάρος¨ της ΔΗΜΑΡ.
Αποτελεί πεποίθησή μου ότι ο τόπος χρειάζεται μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση.
Είναι γνωστό  ότι υποστήριξα δημόσια ένα τέτοιο πολιτικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Ένα σχέδιο βασισμένο σε συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία της Αριστεράς και της αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας.
Η σύγκλιση αυτή θα μπορούσε να οικοδομήσει ένα ευρύ, δημοκρατικό, προοδευτικό, αριστερό, κοινωνικό μέτωπο που θα αποτολμούσε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αλλά θα εξασφάλιζε και την απαραίτητη κοινωνική συνοχή.
Το σχέδιο αυτό, δυστυχώς, δεν τελεσφόρησε.
Κατόπιν τούτων αποφάσισα να μη συμμετέχω, ως υποψήφιος, στις επικείμενες εκλογές, παραμένοντας πιστός στις αρχές και τις αξίες, με βάση τις οποίες στρατεύτηκα ανιδιοτελώς στη ΔΗΜΑΡ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, σε όλες και όλους όσοι με τίμησαν με τη ψήφο τους  και την εμπιστοσύνη τους. Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο συνεχίζεται.