Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Κλήρου και Λαού, εορτάσθηκε η ανάμνηση της θριαμβευτικής Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, κατά την φετινή Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου 2015 και στην πόλη της Χαλκίδος.
Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, νωρίς το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε τον εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και πάσης Σαμαρείας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής, ανέγνωσε την διατεταγμένη Ευχή των Βαΐων, τα οποία και διένειμε στους πιστούς μετά το Εξαποστειλάριο τροπάριο.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Όρθρου ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο των ....
παραπάνω δύο Μητροπολιτών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου αγίου Νεαπόλεως.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και προς της αναγνώσεως του Αποστόλου, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος, κατόπιν προτάσεως του Προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη, χειροθέτησε Αναγνώστη τον 15ετή Αλέξανδρο Κωστούλα, αριστούχο μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου, σπουδαστή στη Σχολή Βυζαντινής Μοσυικής της Ι. Μητροπόλεως με δάσκαλο τον ιεροψάλτη του Ι. Ναού κ. Δήμο Τσίμπο, υιό εκλεκτής και πολυτέκνου οικογενείας των κ. Αλκιβιάδη και Αικατερίνης Κωστούλα.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Αμβρόσιος, αναφερθείς στα γεγονότα των αγίων Ημερών του Πάθους του Κυρίου.
Προς της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον άγιο Νεαπόλεως για την ευλογία της  παρουσίας του στην Τοπική μας Εκκλησία.
Το μεσημέρι, αμφότεροι οι Αρχιερείς, παρεκάθησαν σε γεύμα το οποίο τους παρέθεσε στη Σχολή Πεζικού Χαλκίδος ο νέος Διοικητής Της, Ταξίαρχος κ. Αλέξιος Οικονόμου, μετά της συζύγου του κ. Παρασκευής.