Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2014»

Πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιούνη, στην κεντρική Πλατεία των Ψαχνών, δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2014. Η εισηγητική ομιλία και  οι τοποθετήσεις των άλλων δύο παρατάξεων επιδόθηκαν σε μία καταμέτρηση έργων, στοιχείων κτλ απομονώνοντας  εσκεμμένα, την κάλυψη των αναγκών του λαού του Δήμου μας από το βασικό, που είναι η διεκδίκηση  των χρημάτων  από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να εξασφαλιστεί ό,τι απαιτείται για τη ζωή των δημοτών, σε παιδεία, υγεία, ...

πρόνοια. Ουσιαστικά προωθώντας  μέσα και από αυτές τις τοποθετήσεις τους, τη λογική της διαχείρισης της φτώχειας, του «μη χείρον, βέλτιστον» καταλήγοντας ασφαλώς στην πάγια θέση τους ότι για να καλυφθούν ανάγκες, όπως η μετακίνηση των δημοτών, θα ακολουθήσουν την ανταποδοτικότητα, δηλαδή θα πληρώσει το μάρμαρο πάλι ο κοσμάκης.
Στην τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου της Λαικής Συσπείρωσης, Γεωργίας Πύθουλα - η οποία παρατίθεται ολόκληρη – οι απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή, επιβεβαίωσαν τις πολιτικές επιλογές της.
Συγκεκριμένα:
Το βασικό ερώτημα σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για τα νέα μέτρα και την τήρηση των παλιών από τη νέα Συγκυβέρνηση, αν θα συγκρουστεί ή θα συμβιβαστεί, δε δόθηκε απάντηση γιατί  προφανώς θα συνεχιστεί ο συμβιβασμός της με τα ψίχουλα.
Στην πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης, για να πάρει ο Δημοτική Αρχή μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων του Δήμου, όπως μείωση δημοτικών τελών, η απάντηση ήταν πανομοιότυπη με αυτήν όταν το θέμα είχε τεθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή δεν απάντησε υπέρ γιατί διαφωνεί πολιτικά, αλλά δεν απάντησε και κατά για να μην εκτεθεί απέναντι στου Δημότες που δε συμφωνεί να παρθούν  μέτρα ανακούφισης, και έτσι κινήθηκε γύρω από το αν υπάρχει ευαισθησία για τέτοια ζητήματα.
Στην αναφορά της Δημοτική Συμβούλου για τα σχολεία, που είναι γνωστό ότι τα χρήματα που προορίζονται για εκεί είναι ελάχιστα, η απάντηση αφορούσε την προσπάθεια που καταβάλλει η επιτροπή παιδείας του Δήμου, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς για την Παιδεία, που ασφαλώς για να λυθεί αυτό χρειάζεται σύγκρουση με τη Συγκυβέρνηση, που η Δημοτική Αρχή προφανώς δεν επιλέγει πολιτικά.