Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος περιόδευσε την Κάρυστο.



Επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Καρύστου όπου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις θέσεις και συνεχείς παρεμβάσεις του κόμματος για αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας, την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, αποκαλύπτοντας τεκμηριωμένα τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την υποβάθμιση - εμπορευματοποίηση της υγείας και τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Τόνισε ιδιαίτερα την εγκληματική υποστελέχωση του σταθμού ΕΚΑΒ ο οποίος καλύπτει μόλις το 1/3 από τις βάρδιες του Νοσοκομείου.
Επίσης, περιόδευσε στα καταστήματα στην αγορά της Καρύστου όπου συνομίλησε με δεκάδες επαγγελματίες αναδεικνύοντας την ανάγκη να....
αποδυναμωθούν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική τους έχουν τσακίσει τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους. Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί σημαντικά το ΚΚΕ που με την πάλη του αλλά και με προτάσεις νόμου στη βουλή πρότεινε μέτρα για την προστασία από τη φοροληστεία, για τα χρέη προς τις τράπεζες, για την ασφαλιστική κάλυψη, για τη σύνταξη. Προτάσεις που όλα τα άλλα κόμματα τις απέρριψαν.
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Γιώργος Μαρίνος μίλησε σε συγκέντρωση στο Αλιβέρι. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:
Εργαζόμενοι και εργαζόμενες του Αλιβερίου.
Δοκιμάσατε τις μονοκομματικές ή τις κυβερνήσεις συνεργασίας της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, σας φόρτωσαν πολύ σκληρά μέτρα,  επέβαλλαν  στο λαό  δύο αβάσταχτα μνημόνια τσάκισαν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αριστερή μάσκα, κρύβοντας το πραγματικό του πρόσωπο,  πάτησε πάνω στην αγανάκτηση του λαού, άρπαξε  τη λαϊκή ψήφο και συνέχισε την αντιλαϊκή πολιτική , φέρνοντας το 3ο μνημόνιο που δένεται με τα δύο προηγούμενα και σαρώνουν  κάθε εργατικό – λαϊκό δικαίωμα.  

Οι συνέπειες είναι τραγικές, τις βιώνει κάθε λαϊκή οικογένεια. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ , το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ σε κάθε παραλλαγή τους, επιδιώκουν στις εκλογές να αρπάξουν την ψήφο σας για να έχουν πλειοψηφία στη βουλή και μια σταθερή, όπως λένε,  κυβέρνηση συνεργασίας, που θα εφαρμόσει το 3ο  βάρβαρο μνημόνιο που ψήφισαν όλοι μαζί και αποτελεί το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν μετά τις εκλογές.

Κυβέρνηση θα σχηματιστεί αλλά το δικό σας συμφέρον επιβάλλει να μην πέσετε στις παγίδες που σας στήνουν.

Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση κάθε εργαζόμενος να σκεφτεί. Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν από 21 Σεπτέμβρη;

Μήπως το κόμμα του Λαφαζάνη, το ανάχωμα αυτό που χρησιμοποιείται για να απορροφήσει τη  λαϊκή αγανάκτηση; Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ Νο. 2  Είναι κι αυτό κόμμα του συστήματος. Παρουσιάζει ως νέα πολιτική, ως λύση την πολιτική που πρόβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 που έφερε το 3ο μνημόνιο.
Ή μήπως η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που μάλιστα σήμερα ο αρχηγός της ομολόγησε ότι έχει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα; Η καταδίκη της είναι υπόθεση του λαού , της νεολαίας της περιοχής μας ώστε να απομονωθεί. Καμιά εργατική- λαϊκή ψήφος να μην επιτρέψει σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα να εμφανίζεται ως τρίτη δύναμη στη βουλή.
Στις εκλογές της Κυριακής ο λαός μπορεί να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να χαλάσει τα σχέδια στα κόμματα του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Για να δυναμώσει η εργατική- λαϊκή πάλη που θα αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά μέτρα, θα παλέψει για την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης, θα διεκδικήσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει αυτός ο αγώνας.
Δυνατό ΚΚΕ για να αντιπαλέψουμε τη φτώχεια, την ανεργία.
Δύναμη στο ΚΚΕ για να παρεμβαίνει ακόμα πιο αποφασιστικά για κάθε λαικό πρόβλημα.
Δυνατό ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη δύναμη που αμφισβητεί την καπιταλιστική εκμετάλλευση κι εξουσία. Είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει σε ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο, για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ που είναι ένωση του κεφαλαίου, εχθρική για τους λαούς  και δεν φτιασιδώνεται.

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ, ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ αποφασιστική, μαχητική αντιπολίτευση, μαζί με το λαό μας που είναι στην αντιπολίτευση, αφού αυτός που κυβερνά είναι τα μεγάλα συμφέροντα. Αντιπολίτευση που είναι σε κίνηση, κοιτάζει μπροστά και ανοίγει το δρόμο της εργατικής – λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης.

Μην δώσετε στα κόμματα του κεφαλαίου το δικαίωμα να πούνε και πάλι ότι ο λαός με την ψήφο του δέχεται τη σφαγή των δικαιωμάτων του. 

Οι εργαζόμενοι που μετακινηθήκατε από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα της αλλαγής της κατάστασης να μην ξανά- παγιδευτείτε  σε νέες αυταπάτες. Καμιά λαϊκή ψήφος να μην επιστρέψει στη Ν.Δ, στο ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί στο ΠΟΤΑΜΙ και στους ΑΝΕΛ, που ψήφισαν φανατικά το μνημόνιο και ορέγονται  θέση σε μια συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου. 

Καλούμε όλους και όλες που νοιώθετε ριζοσπάστες, αριστεροί, τους εργαζόμενους που επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιούνη του 2012, να πάρετε τη θέση σας δίπλα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή πάλη.    
Σήμερα, ριζοσπάστες, αριστεροί μπορούν στην πράξη να δούνε καλύτερα  πόσο σημαντική ήταν η απόφαση του ΚΚΕ για μη συμμετοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , σε κάθε κυβέρνηση που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  

Η υλοποίηση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ περνάει μέσα από τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, της συμμαχίας της εργατικής τάξης , της φτωχής αγροτιάς , των αυτοπασχολούμενων της πόλης, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών. Αυτή η λαϊκή συμμαχία θα παλεύει ακόμα πιο αποφασιστικά ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, θα συγκρούεται με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, θα διεκδικεί την εργατική – λαϊκή εξουσία.

Ο οργανωμένος λαός μπορεί να υπερασπιστεί το δίκιο του ,να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και να αλλάξει του συσχετισμούς, να αντεπιτεθεί και να νικήσει .  

ΤΩΡΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ  ΚΚΕ!
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!