Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση του Στάθη Λιαγκάκη

Δήλωση του Στάθη Λιαγκάκη, κτηνοτρόφου, πρόεδρου αγροτικού συλλόγου Σπαθαρίου και υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας με το ΚΚΕ: Οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι να πάρουν θέσεις μάχης με δυνατό ΚΚΕ!

Απευθύνομαι στις αγρότισσες, στους αγρότες, στα μικρά αγροτικά νοικοκυριά που δίνουν καθημερινά την μάχη για την επιβίωση τους.
            Λίγες απομένουν μέχρι τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη. Είναι ώρα να γίνει ένας απολογισμός όλων αυτών των χρόνων που πέρασαν. Να βάλετε στο ζύγι τι έταξαν, τι έκαναν και που είναι σήμερα το βιοτικό σας επίπεδο, τι έρχεται στις 21. Από το 1980 μέχρι σήμερα δοκίμασες όλα τα κόμματα στην κυβερνητική εξουσία. Από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ μέχρι και το ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Αρκετοί πίστεψατε ότι θα αλλάξει η κατάσταση για τους αγρότες , τους κτηνοτρόφους ...

αλλάζοντας κόμματα στην κυβέρνηση.
            Πιστέψατε ότι μέσα στην «Ευρωπαϊκή αγορά» θα «τρώμε με χρυσά κουτάλια». Τους πιστέψατε όλα αυτά τα χρόνια και τους  εμπιστευθήκατε. Τώρα γνωρίζετε ότι όλοι τους σας κορόιδεψαν ξετσίπωτα. Σας έλεγαν ψέματα ότι στηρίζουν την αγροτοκτηνοτροφίκή παραγωγή και τους νέους αγρότες.
            Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεξιές, κεντροδεξιές, αριστερές βρέθηκαν και βρίσκονται απέναντι σας. Τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα στηρίζουν, τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, των τραπεζών υπηρετούν. Γι αυτούς  διαπραγματεύονται.
Τώρα γνωρίζετε.
            Έχουν ψηφήσει το 3ο μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΛ. Ο δε κ. Λαφαζάνης και οι βουλευτές του στήριζαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ψήφιση του μνημονίου.
Τώρα γνωρίζετε τι προβλέπει το 3ο μνημόνιο (το αριστερό) και για τους αγρότες , κτηνοτρόφους.
·        Κατάργηση της επιστροφής  του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων. Αυτό σημαίνει αύξηση της τιμής του έως και 3 φορές.
·        Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για τα αγροτικά εφόδια και μέσα παραγωγής (λιπάσματα, σπόρια κτλ).
·        Φορολόγηση από το 1ο Ευρώ με συντελεστή 26% και προκαταβολή φόρου από 55% σταδιακά μέχρι και το100%.
·        Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, όταν σήμερα δεκάδες χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ταμείο τους και είναι χρεωμένοι.
·        Περικοπές στις αγροτικές συντάξεις, κατάργηση ακόμη και του επιδόματος 320 Ευρώ που σήμερα παίρνουν οι γέροντες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές στον ΟΓΑ.
·        Επιβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια, τα χωράφια, τις αποθήκες, τους  σταύλους.
Την επόμενη ημέρα των εκλογών δεν κρίνεται αν θα υπάρξει κυβέρνηση ή κυβερνητική αστάθεια. Κυβερνηση θα υπάρξει είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ. Το πρόγραμμα εξάλλου υπάρχει και φέρει την υπογραφή πέντε κομμάτων και αυτό είναι το 3ο μνημόνιο. Αυτό θα εφαρμόσουν.
Εκείνο που κρίνεται την επόμενη των εκλογών είναι πόσο δυνατός θα βγει ο λαός απ’ αυτή τη μάχη, πόσο ενισχυμένο θα είναι το ΚΚΕ που αποτελεί την πραγματική λαϊκή εργατική αντιπολίτευση.
      Το ΚΚΕ ποτέ δεν κορόιδευε για να ψαρέψει ψήφους. Είπε την αλήθεια, μπήκε μπροστάρης στην οργάνωση της πάλης για την εμπόδιση μέτρων αντιλαϊκών. Ταυτόχρονα προτείνει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων που θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα.
      Το ΚΚΕ παλεύει για τη μοναδική λύση που μπορεί να εμποδίσει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, να εξαλείψει τη φτώχεια και την ανεργία. Παλεύει για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας. Στη λαϊκή συμμαχία θα συναντηθεί η μικρή – φτωχή αγροτιά  με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τη νεολαία, τις γυναίκες με κοινούς στόχους και αιτήματα πάλης.
      Η μόνη λύση για τα λαϊκά προβλήματα βρίσκεται στο δρόμο της  λαϊκής εξουσίας, στην κοινωνικοποίηση των καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, της γης, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, των κρατικών υποδομών, της ενέργειας του ορυκτού πλούτου, των τηλεπικοινωνιών, των λιμανιών, των οδικών αξόνων κτλ. Για να γίνει δυνατή η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τώρα γνωρίζετε γιατί είναι αναγκαία η συσπείρωση με το ΚΚΕ. Γιατί είναι ανάγκη να είναι δυνατό το ΚΚΕ παντού και μέσα στη βουλή και στο λαό.
      Τώρα γνωρίζετε γιατί δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ του κεφαλαίου.
      Τώρα ψηφήστε τη δική σας δύναμη, τη δύναμη της αλήθεια, του αγώνα της ανατροπής.
      Τους δοκίμασες
      Τώρα με το ΚΚΕ! Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής!