Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Διευκρινίσεις για τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Χαλκιδέων




Με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές στα ΜΜΕ περί ευθύνης και αδιαφορίας της Δημοτικής Επιτροπής και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Χαλκιδέων για σχολικές μονάδες που δεν λειτούργησαν φέτος στον νομό μας (ένα Νηπιαγωγείο στον Δήμο Χαλκιδέων λόγω απόσπασης του εκπαιδευτικού) διευκρινίζουμε ότι :
1. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας έχει ρόλο εισηγητικό προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για  θέματα σχετικά με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την κατανομή των πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων, την ίδρυση, κατάργηση και συγχώνευση Σχολείων ....
και την παρακολούθηση του έργου των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. 
2.  Έργο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου είναι η διαχείριση των πιστώσεων που τους διατίθενται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων, καθώς και η λήψη κάθε άλλου μέτρου που κρίνεται αναγκαίο για τη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας τους.
Η πλήρωση των θέσεων των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τις κατά νομό Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης .