Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Γεώργιος Κόκκος: κ. Μπουραντά «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί!!».



ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ 26-2-2016

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, τη Δευτέρα 22/2/2016, ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς σε ανύποπτο χρόνο και σε θέμα που δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη, αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου, καταγγέλλοντας τον πρώην Δήμαρχο κ. Θωμά ότι μου ανέθεσε το έργο αποκατάστασης ζημιών από τη θεομηνία στο Μετόχι Ευβοίας, κατά το έτος 2008, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάληψη του έργου.
Επειδή κατά το παρελθόν έχει αναφερθεί ο κ. Μπουραντάς στο....
Δημοτικό Συμβούλιο και πάλι στο ίδιο γεγονός, το οποίο προσβάλλει το ήθος και την προσωπικότητά μου, είμαι υποχρεωμένος για την αποκατάσταση της αλήθειας να κάνω γνωστά τα εξής:
1.     Ουδεμία σχέση έχω εγώ προσωπικά με την εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.
2.     Πράγματι η εταιρεία Κόκκος Δημ. & Σία έλαβε εντολή από τον κ. Θωμά, λόγω του κατεπείγοντος, να αποκαταστήσει τις τεράστιες βλάβες που προκάλεσε το 2008, η θεομηνία στο Μετόχι. (Αποκατάσταση ολικής καταστροφής του οδικού δικτύου μήκους 5 χλμ περίπου από το χωριό προς την Παραλία-Διάνοιξη νέας κοίτης του Ποταμού σε μήκος 5 χλμ περίπου-Διαπλάτυνση δρόμου 500μ περίπου και Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης από Μετόχι-Παραλία Μετοχίου μήκους 4χλμ).
3.     Την καταγραφή εκτέλεσης αυτών των έργων, βεβαιώνει για τη συγκεκριμένη εταιρεία ενόρκως και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μετοχίου κ. Αναστάσιος  Σφύρλας.
Για τα προαναφερόμενα έργα στην εν λόγω εταιρεία, δεν έχει καταβληθεί μετά από τόσα χρόνια, η δαπάνη των δεδουλευμένων.  Για το λόγο αυτό η εταιρεία προσέφυγε ως όφειλε στη δικαιοσύνη.
Θα ήθελα όμως να θυμίσω τον κ. Μπουραντά την παροιμία «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί».   Και για να γίνω πιο σαφής.
Κατηγορεί τον κ. Θωμά για απ΄ ευθείας ανάθεση του έργου στη συγκεκριμένη εταιρεία, αφήνοντας υπονοούμενα περί υπόγειας συνεργασίας.
Μήπως θυμάται ο κ. Μπουραντάς ως Νομάρχης ή Αντιπεριφερειάρχης κατά το παρελθόν πόσες φορές λόγω του κατεπείγοντος (από θεομηνίες, χιονοπτώσεις, πλημμύρες, πυρκαγιές) έχει δώσει εντολή με απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρεία για έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία μετά από χρόνια δεν έχουν πληρωθεί;  Για όλες αυτές τις οφειλές υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας.
Είναι άδικο και ανέντιμο για τον κ. Μπουραντά, αφού με την τακτική που ακολουθούσε ως Νομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης προξένησε τεράστιο πλήγμα και ζημιά στην συγκεκριμένη εταιρεία και αντί να ζητήσει συγνώμη, βγαίνει σήμερα ανερυθρίαστα να συκοφαντεί, να ρίχνει λάσπη και υπονοούμενα γι΄ αυτήν.
Τέλος θεωρώ ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να λογοδοτώ για τα έργα που είχε αναλάβει εταιρεία στενών συγγενικών μου προσώπων, όπως δεν είναι υποχρεωμένος και ο κ. Μπουραντάς να λογοδοτεί για τα έργο και τον τρόπο ανάληψης αυτών, του γιου του, πολιτικού μηχανικού κ. Γεωργίου Μπουραντά.
Προσμένω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπενάκης να αναγνώσει αυτούσια την παρούσα επιστολή προς το σώμα και αυτή να καταγραφεί στα πρακτικά.
Περιμένω επίσης και από τον κ. Μπουραντά να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να αναιρέσει τα όσα είπε, αποκαθιστώντας την τιμή και την υπόληψή  μου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

                                                                        Γεώργιος Κόκκος
                                                Πρ. Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης- Αλιβερίου