Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Π.Α.ΜΕ. ΕΥΒΟΙΑΣ



ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, 7ΜΜ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ



Επιτακτική η ανάγκη να απαιτήσουμε να σταματήσει τώρα κάθε ιμπεριαλιστικός πόλεμος που γίνεται για τα κέρδη των μονοπωλίων, για το μοίρασμα των αγορών. Να σταματήσει τώρα, άμεσα, κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα των λαών. Αυτά τα παιχνίδια, πέραν των άλλων, είναι επικίνδυνα και για τους εργαζομένους και το λαό της χώρας μας. Να αποσύρει τώρα η ελληνική....
κυβέρνηση την συμφωνία της σε ΣΕΚΓΕΝ, ΔΟΥΒΛΙΝΟ και στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκλωβίζουν στη χώρα μας χιλιάδες χωρίς τη θέλησή τους.
Να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση η οργάνωση της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα αυτών των σχεδιασμών. Είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί. 
Την ίδια στιγμή, με παρακαταθήκη την επιτυχημένη απεργία στις 4 του Φλεβάρη, να οργανώσουμε  την απάντηση μας με 48ωρη απεργία αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Το Ασφαλιστικό μας αφορά όλους, δεν είναι μόνο η σύνταξη. Περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου. Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Η κλιμάκωση του αγώνα, η επιτυχία της 48ωρης απεργίας, μπορούν να ανατρέψουν αυτούς τους σχεδιασμούς. Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα. 
Να μη λείψει κανείς από τη σύσκεψη, Πέμπτη 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.
Στο χώρο θα συγκεντρώνονται είδη για πρόσφυγες και μετανάστες.