Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΠΟΙΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κατά το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς σε προσκλήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των Διευθύνσεων των Γυμνάσιου και Λυκείου Λίμνης και του Γυμνασίου Προκοπίου, πραγματοποίησε τις κατωτέρω ποιμαντικές επισκέψεις, συνοδευόμενος από τον Διάκονό του π. Νεκτάριο Ευγενικό.
Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 το πρωί επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λίμνης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος και άλλοι Ιερείς της περιοχής, ....η Γυμνασιάρχης κ. Γεωργία Λάττα και οι εκπαιδευτικοί των δύο Σχολείων, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και όλοι οι μαθητές.
Κατά την επικοινωνία του με τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του απηύθυναν και τους ομίλησε σύντομα και αμέσως μετά ακολούθησε παραγωγικός διάλογος μεταξύ τους. Στο τέλος, όλοι ο διδασκόμενοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και την χαρά τους για την επικοινωνία με τον Ποιμενάρχη τους, ο οποίος διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες και γλυκίσματα.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ι. Μονή Γαλατάκη, όπου παρέμεινε όλη την ημέρα και διανυκτέρευσε και είχε την ευκαιρία ουσιαστικής επικοινωνίας με την, υπό την σεβαστή Γερόντισσα Φεβρωνία, ιερά Αδελφότητα.
Την επομένη ημέρα, Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος επισκέθηκε το Γυμνάσιο Προκοπίου, όπου τον υποδεχθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Δημήτριος Πατεράκης - Πρόεδρος του Συλλ. Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, η Γυμνασιάρχης κ. Ελένη Καρτασίδου, όλοι οι διδάσκοντες καθηγητές και οι μαθητές, οι οποίοι είχαν ετοιμάσει σύντομη τελετή υποδοχής με ύμνους της Εκκλησίας μας και παραδοσιακά τραγούδια.
Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την πρόσκληση, την θερμή υποδοχή και την συναναστροφή του με τους νέους του Προκοπίου. Έπειτα ομίλησε στα παιδιά και ακολούθησε επικοδομητικός διάλογος μέσα από ερωτήσεις των μαθητών.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες και με τη σειρά τους τα παιδιά του προσέφεραν ένα αναμνηστικό δώρο.
Οι επισκέψεις αυτές του Σεβασμιωτάτου και η επικοινωνία του με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, αποτελούν ακόμη μια ευκαιρία συνειδητοποίησης του ουσιαστικού εκπαιδευτικού έργου, το οποίο οι λειτουργοί της Παιδείας του Τόπου μας, προσφέρουν στους νέους και τις νέες της Πατρίδος μας.