Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ 
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 
ΣΤΙΣ 10.00 π.μ.
 Αντιπροσωπεία του μπλόκου Μαντουδίου συμμετείχε στη σύσκεψη των 68 μπλόκων που συντόνισαν την αγωνιστική δράση τους στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, την Παρασκευή 18 Μάρτη, στη Λάρισα.
Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για:
- Τα αποτελέσματα του αγώνα ....

μπλόκα.
- Την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης που συνεχίζεται μετά τα μπλόκα με διάφορες μορφές και με συντονισμό σ' όλη τη χώρα.
- Την προετοιμασία της οργανωμένης μετάβασης των αγροτών στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο απεργιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το Ασφαλιστικό.
- Την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, ώστε ν' ανταποκρίνεται, πιο αποτελεσματικά, στις ανάγκες των νέων αγώνων.


Στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα με διάφορες μορφές πάλης, αποφασίστηκε την Τετάρτη, 23 Μάρτη, να πραγματοποιηθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε κάθε νομό, συντονισμένες και συγχρονισμένες σ' όλη τη χώρα. Τα βασικά αιτήματα αυτής της κινητοποίησης είναι:

-    Η απαίτηση να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες από επιδοτήσεις/ ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.

-    Η απαίτηση να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις/ ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο “πακέτο Χατζηγάκη”.