Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ,96.5

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ


Στις 22 Οκτωβρίου 1990 με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας ιδρύθηκε ο Ραδιοσταθμός 965 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, με σκοπό, όπως αναφέρεται στο ιδρυτικό καταστατικό, οι εκπομπές του να καλύπτουν «κατά κύριο λόγο θέματα αναγόμενα στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων γενικών, στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος καθώς και στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του κοινού». Η διοίκηση του 965 αποτελείτε από τα κάθε φορά μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και τους κάθε φορά προέδρους σωματείων που συμμετείχαν στην ίδρυση. Ανώτατο όργανο αποφάσεων του 965 είναι η Γενική Συνέλευση των εταίρων η οποία πρέπει να γίνεται τουλάχιστο μία φορά το χρόνο και ...

αποφασίζει για τη λειτουργία του σταθμού, έχει δικαίωμα να τροποποιήσει το καταστατικό κτλ.
Τα παραπάνω, με ευθύνη της πλειοψηφίας, δεν τηρούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενική Συνέλευση των εταίρων έχει να γίνει μια 10ετία. Οι εκλεγμένοι με την Ταξική Ενότητα στο ΔΣ του ΕΚΕ δεν έχουμε νομιμοποιήσει με την υπογραφή μας ούτε τις τελευταίες τροποποιήσεις του καταστατικού.
Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, η πλειοψηφία, έχει φέρει κατά καιρούς το θέμα, κυρίως επικαλούμενη τα οικονομικά προβλήματα. Καμία από αυτές τις φορές δεν υπήρχε εισήγηση κάτι που ζητούσε η παράταξή μας ως προϋπόθεση για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.
Στις 20 Απριλίου 2016 που συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΚΕ, η πλειοψηφία έφερε για μία ακόμη φορά ως θέμα συζήτησης τον 965. Ως Ταξική Ενότητα για μία ακόμη φορά δε δεχτήκαμε να συζητήσουμε το θέμα γιατί πάλι δεν υπήρχε γραπτή εισήγηση.
Στην ενημέρωση που έγινε από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΕ υπήρχε αναφορά σε τεράστιες οφειλές, σε ευθύνες των προηγούμενων, σε αδυναμία λειτουργίας, σε ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε κλείσιμο κτλ. Στην τοποθέτησή μας ζητήσαμε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση με εισήγηση με συγκεκριμένα στοιχεία όπως ποιες είναι οι οφειλές του 965 και που, πόσα χρήματα έχουν φύγει από το ταμείο του ΕΚΕ προς τον 965, αν υπάρχουν οφειλές στην μία εργαζόμενη ηχολήπτρια που απασχολεί ο 965 κτλ. Επισημάναμε ότι η εισήγηση αυτή πρέπει να δοθεί νωρίτερα σε όλα τα μέλη του ΔΣ για να μπορέσουν να τη μελετήσουν και να τοποθετηθούν με ευθύνη.
Στις 26 Μαΐου 2016, την περασμένη Πέμπτη, συνεδρίασε εκ νέου του ΔΣ του ΕΚΕ μετά από πρόσκληση της πλειοψηφίας. Στα θέματα ήταν για μία ακόμη φορά ο 965, όμως και αυτή τη φορά δεν υπήρχε γραπτή εισήγηση ούτε πριν τη συνεδρίαση ούτε σε αυτή. Ως εκ τούτου αρνηθήκαμε εκ νέου να συζητήσουμε το θέμα.
Με την παρούσα ανακοίνωση καταγγέλλουμε την στάση της πλειοψηφίας για την απαράδεκτη αυτή τακτική της ειδικά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που πέραν τον άλλων αφορά και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του ταμείου του ΕΚΕ και επιφυλασσόμαστε για κάθε ενέργειά μας.