Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 το απόγευμα η εορταστική εκδήλωση για την λήξη των μαθημάτων των Κατηχητικών και των λοιπών Ενοριακών Δραστηριοτήτων από την Ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, παρουσία των Ιερέων της Ενορίας και πλήθος κόσμου που προσήλθε και παρακολούθησε όλα όσα είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνες κατηχήτριες μαζί με τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων και των τμημάτων παραδοσιακών χορών.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο εφημέριος ...
π. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ευχαριστώντας όλους όσους είχαν ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία της εκδήλωσης καθώς επίσης και το Δήμο Χαλκιδέων, και τον ΔΟΑΠΕΧ για την πολύτιμη βοήθεια του.

Οι μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα και έκαναν μια αναφορά στην Ανάμνηση του Θαύματος εν Χώναις με τη μορφή ενός όμορφου θεατρικού δρώμενου.

Στη συνέχεια, με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως  έγινε μια περιεκτική και ουσιώδης αναφορά.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παραδοσιακούς  χορούς από τα τμήματα  παιδιών του Δημοτικού, Γυμνασίου και  των ενηλίκων.

Εκτός όμως από την χαρά και την  πνευματική τροφή όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν ένα μικρό κέρασμα και στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος. Ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, τα παιδιά και τους υπεύθυνους για την όμορφη και απλή εκδήλωση τους η οποία έδωσε έναν τόνο χαράς και ζωντάνιας σε όλη την Ενορία, ενώ ανανέωσε το ραντεβού όλων στις Ενοριακές δραστηριότητες, για την επόμενη κατηχητική χρονιά!