Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Εκκλ. Ορφανοτροφείο Αρρένων συνοδευόμενος από τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, όπου στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επ’ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Νικηφόρου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του ομολογητού, την οποία είχε την ονοματική του εορτή Ο Διευθυντήε του Ορφανοτροφείου Αρχιμ. π. Νικηφόρος Ευσταθίου -Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν, μαζί με τον εορτάζοντα π. Νικηφόρο, οι Αρχιμανδρίτες π. Νικόδημος Ευσταθίου - Πρωτοσύγκελλος  ...
και αυτάδελφος του π. Νικηφόρου, π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης - Ιεροκήρυξ, Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος - Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Ταξιάρχου Χαλκίδος, π. Αιμιλιανός Χρήστου - Προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, π. Χριστόδουλος Μάνιας - Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, π. Συμεών Ηλιοδρομίτης - Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, π. Μεθόδιος Φουντούλης - Εφημέριος Ι. Προσκυνήματος Ν. Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, π. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου - Εφημέριος Ι. Ν. Ευβοέων Αγίων, π. Χριστοφόρος Παπαθανασίου εκ της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ, ο Πρωτοπρεσβ. π. Ηλίας Αγιαννίτης - Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, οι οποίοι συλλειτούργησαν με τον Επίσκοπό τους, και ο Πρωτοπρεσβ. π. Ανάργυρος Στουραΐτης-Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιτικών, ο οποίος διηκόνησε το αναλόγιο και διηύθυνε τον χορό των ιεροψαλτών.
Πολλοί επίσης ήταν και οι πιστοί που συνήλθαν και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών πνευματικά τέκνα και συνεργάτες του π. Νικηφόρου.
Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο βίο του Αγίου Νικηφόρου και στους όρους ομολογητής και ομολογία που χαρακτήρισαν την προσωπικότητα του Αγίου κατά την περίοδο της Εικονομαχίας. Με έμφαση δε τόνισε ο Σεβασμιώτατος πως όλοι οι Χριστιανοί καλούμαστε να συντασσόμαστε με την Πίστη της Εκκλησίας και να την ομολογούμε· εν συνεχεία ευχήθηκε εορτίως και στον Πνευματικό του υιό π. Νικηφόρο και εξήρε τα χαρίσματα που τον καθιστούν γνωστό ως γνήσιο και σεμνό εργάτη του Αμπελώνος του Κυρίου Ιησού Χριστού.