Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΓΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016 πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωαννου του Ρώσσου στο Βασιλικό Χαλκίδος, με αφορμή την επέτειο της αγιοφανείας του Οσίου στην δεκαετία του 1960.
Το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και τον Πρωτοδιάκονό του π. Νεκτάριο Ευγενικό, χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή και άλλων... Ιερέων, κατά την διάρκεια του οποίου ο Ιεροκήρυξ π. Ιωάννης κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν, αναφερεθείς στο γεγονός της Αγιότητος.
Αμέσως μετά τον Εσπερινό, στον οποίον προσήλθε ως προσκυνητής και ο Ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Ιωάννου, ανά τις οδούς της Ενορίας.
Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Γενικός Αρχιερατικό Επίτροπό του Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρης και τον Διάκ. Νεκτάριο χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς του και τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη - Εφημέριο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού και τον οικείο εφημέριο Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λοβέρδο.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Φιλόθεος, αναφερθείς, με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, στην αρετή της συγχωρητικότητος.
Στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν πολλοί ευλαβείς χριστιανοί του Βασιλικού και ευρύτερα του Ληλαντίου Πεδίου, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήαμρχο κ. Αθανάσιο Τριανταφύλλου, ενώ και αυτή η πανήγυρις μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως.