Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

IΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΞΗΡΟΒΡΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την 17η Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως – Ελπίδος και Αγάπης, ο οποίος ευρίσκεται στην περιοχή Ξηρόβρυση Χαλκίδος.
Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων για την Πανήγυρη του Ι. Ναού:
  • Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ. θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, για την Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η οποία θα περατωθεί περί ώραν 12.30 π.μ.
  • Την παραμονή της Εορτής, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα... 7.00 μ.μ. θα λάβει χώρα ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ενώ αμέσως μετά θα λάβει χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος ανά τας οδούς του συνοικισμού. Μετά το τέλος της Ιεράς Λιτανείας θα προσφερθεί σε όλους τους προσκυνητές ευλογημένο φαγητό.
  • Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7.00 π.μ. θα λάβει χώρα ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει και θα κηρύξει το θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Μάνιας Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος.
Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν και να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας.