Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 επισκέφθηκαν την Ιερά μας Μητρόπολη 25 φοιτητές και σπουδαστές από διάφορες χώρες του κόσμου, φιλοξενούμενοι της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία οργανώνει την τελευταία δεκαετία το «Πρόγραμμα Εκμάθησης της νεοελληνικής γλώσσας και γνωριμίας με την ορθόδοξη παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό».
Τους φιλοξενουμένους υποδέχθηκαν στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και στην συνέχεια τους συνόδευσαν ως τις Κατασκηνώσεις στις.....
Ροβιές, όπου και παρέθεσαν γεύμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου.
Η επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος των σπουδαστών, τους οποίους συνόδευαν τα στελέχη της Αποστολικής Διακονίας κ. Ευάγγελος Μαρινόπουλος και κ. Χρήστος Παλασκώνης, εντασσόταν στον σκοπό του προγράμματος, ο οποίος είναι, μέσα από την σειρά των μαθημάτων νεοελληνικής γλώσσας και των επισκέψεων σε Ιερές Μητροπόλεις, μοναστήρια και φιλανθρωπικούς οργανισμούς της Εκκλησίας μας, χριστιανικά και αρχαιοελληνικά μνημεία και μουσεία, να γνωρίσουν τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό της Πατρίδος μας. 
Αργά το απόγευμα επέστρεψαν όλοι στην Αθήνα, ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και την συναναστροφή με τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του.