Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΕΠΣΕ-ΚΑΠ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Αναρτήθηκε από την ΕΠΟ ο νέος, ενοποιημένος, ΚΑΠ Ερασιτεχνικών κι Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων, που θα ισχύει για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018. Στο νέο ΚΑΠ υπάρχουν υπάρχουν σημαντικές τροποποιήσεις και σημεία που πρέπει να επισημανθούν, αναφορικά με την Γ' Εθνική και το τοπικό πρωτάθλημα. 
Στην παρακάτω λίστα τονίζονται τα κυριότερα σημεία: 

1. Οι αλλαγές ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια ενός αγώνα, .....
γίνονται 4 (τέσσερις) από 3 (τρεις) που ίσχυε μέχρι τώρα. 

2. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται, λόγω καιρικών συνθηκών, διεξάγεται υποχρεωτικά την επομένη ημέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα χωρίς άλλη ειδοποίηση των διαγωνιζόμενων ομάδων. 

3. Κατ' εξαίρεση το αρμόδιο όργανο της διοργανώτριας αρχής δύναται να αποφασίσει την μη τέλεση του αγώνα, ή την τέλεση του αγώνα σε διαφορετική ώρα. 

4. Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών, για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες (και των 12 για τις γυναικείες), πλέον νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών (δηλαδή η ημέρα των γενεθλίων των 14 ή 12 ετών) και όχι η 31η Δεκεμβρίου που ίσχυε μέχρι τώρα. 

5. Ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα στην Α' Κατηγορία, και ανέρχεται στην Γ' Εθνική, στην περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να αντικατασταθεί από την δευτεραθλήτρια ή και την τριταθλήτρια. 

6. Στους αγώνες της Γ' Εθνικής δύναται οι ομάδες να μπορούν να χρησιμοποιούν στους αγώνες τους μέχρι 5 (πέντε) ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών και όχι 3 (τρεις) που ίσχυε μέχρι τώρα. 

7. Η παρουσία γιατρού στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι, πλέον, υποχρεωτική. 
Συγκεκριμένα, η γηπεδούχος ομάδα, που δεν έχει φροντίσει να υπάρχει γιατρός στο γήπεδο, θα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3 και θα της επιβάλλεται και πρόστιμο ύψους 300 ευρώ (ανεβαίνει στα 1.000 για τη Γ' Εθνική). Ο Διαιτητής δεν θα επιτρέπεται να ξεκινήσει τον αγώνα χωρίς την παρουσία γιατρού και στην περίπτωση που θα το κάνει θα ελέγχεται για την απόφασή του αυτή. 

8. Από την ομάδα που δεν θα κατεβαίνει σε αγώνα θα της αφαιρούνται 3 (τρεις) βαθμοί (αντί για 2). 

9. Περιγράφονται περισσότερα κριτήρια που θα εφαρμόζονται στην περίπτωση ισοβαθμίας ανάμεσα σε 2 ή περισσότερες ομάδες. 

10. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης μη εμφάνισης ομάδας κατά την ακριβή ώρα έναρξης του αγώνα ή της συνέχισης αυτού μετά το ημίχρονο, θα της επιβάλλεται από την αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή χρηματική ποινή από 300 έως 2.000 Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία, πέραν των πιθανώς προβλεπομένων από τους Κανόνες του Παιχνιδιού και την οικεία προκήρυξη. 

11. Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία (και γυναικών) έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν στην εντεκάδα τους 7 (επτά) ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, δηλαδή Ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο. Στα δελτία των αλλοδαπών πρέπει η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη να καλύπτει τη συμμετοχή τους, αλλιώς αυτή λογίζεται ως αντικανονική.