Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε και να προσέχετε την υγεία σας. Σήμερα έχουμε αγώνες στίβου στο στάδιο της Χαλκίδας με το νέο ταρτάν. Να.... ευχηθούμε σε αθλητές και αθλήτριες καλή επιτυχία και χωρίς τραυματισμούς.

- Θα παρακολουθήσουμε τους αγώνες κι αν μπορέσουμε θα σας ενημερώνουμε κάπου κάπου για την εξέλιξή τους.  

- Επιτρέψτε μας αυτό το Σαββατοκύριακο να μην γράψουμε πολλά πολλά, αλλά από Δευτέρα θα σας βομβαρδίζουμε καθημερινά.

- Αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε και την ανάβαση Ριτσώνας, αλλά και αγώνες κολύμβησης. Έχετε δηλαδή πολλές επιλογές. Ο αθλητισμός πρόσφερε πολλά πριν γίνει εμπόριο, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει όταν τον αγαπήσεις και όταν αυτοί που τον υπηρετούν σταματήσουν να λειτουργούν σαν μαγαζάκια.

- Όσο λειτουργούν σαν μικρομάγαζα, γιατί μέχρι εκεί είναι οι δυνατότητές τους, τόσο τα ταλέντα θα παραμένουν ταλέντα, τόσο θα είμαστε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς και δεν θα μας βρίσκουν πουθενά στον χάρτη της Ελλάδας. Έτσι θα μιλάμε όλοι για την ιστορία του σωματείου μας, είτε αυτό είναι ποδοσφαιρικό, δεν υπάρχουμε πουθενά, είτε αυτό έχει να κάνει με την κολύμβηση, το πόλο κλπ, είτε αυτό έχει να κάνει με το μπάσκετ, το βόλεϊ ή τον στίβο.

- Για πείτε μας που υπάρχουμε; Όλα έγιναν μικρομάγαζα και εξυπηρετούν πρόσωπα για να υπάρχουν ως παράγοντες και φυσικά προπονητές για να έχουν κάποιο παραπάνω εισόδημα.

- Επειδή κάποιοι θυμώνουν η απάντηση είναι μία. Καλά κάνουν γιατί όταν θίγεις τα συμφέροντά τους λογικό είναι να θελήσουν να τα προστατέψουν. Σε όλα τα αθλήματα όμως δημιουργήθηκαν πολλά σωματεία, άπειρες ακαδημίες και σε όλα μα όλα τα πρώτα βιολιά είναι προπονητές. Δείτε με πόση ευκολία φεύγουν από έναν σύλλογο και ιδρύουν έναν δικό τους. Η συνέχεια είναι τραγική. Έχουν μόνο απαιτήσεις. Θέλουν γήπεδα, θέλουν όργανα, θέλουν τα πάντα. Ζητούν λοιπόν από τους δημότες να πληρώνουν, για να έχουν αυτοί το μαγαζάκι τους.

- Που καταλήγουν;  Στο πουθενά. Δείτε τα αποτελέσματα όλων των αθλημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο και θα το καταλάβετε. Ισχύει αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι. "Δεν περνάμε την γέφυρα".