Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ

«Η ΕΕ είναι διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση, μία ένωση των μεγάλων συμφερόντων, πού από κει, με την στήριξη όλων των κυβερνήσεων, ξεκίνησε το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η μείωση των μισθών, η υπονόμευση των ΣΣΕ, η μείωση των συντάξεων, η "απελευθέρωση”  και εμπορευματοποίηση της Ενέργειας, η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας κα.. Απέναντι σε αυτήν την ιμπεριαλιστική Ένωση θα πρέπει ο λαός να δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ, που αντιπαλεύει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αυτή την αντιλαϊκή επίθεση. Να καταδικάσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που έχουν συμφωνήσει από κοινού σε όλες οι στρατηγικές.... αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, την Κυριακή 21 Γενάρη, μέλη και φίλοι του Κόμματος αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, αφήνοντας για λίγο την δύσκολη καθημερινότητα και ανανεώνοντας τις δυνάμεις τους για τους απαιτητικούς αγώνες που έρχονται. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Ζωή Χαχάμη, γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Τομεακής Οργάνωσης. 
Είχε προηγηθεί ο χαιρετισμός του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αν Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, καθώς και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στο χαιρετισμό του ο Γ. Μαρίνος απηύθυνε κάλεσμα να δυναμώσει η συλλογική δουλειά των κομμουνιστών, των φίλων του Κόμματος και των συμπορευόμενων για το δίκιο και τα συμφέροντα του λαού. Ευχήθηκε δύναμη και υγεία σε όλους «για να μπορούμε μαχητικά να αντιμετωπίσουμε τις σύνθετες εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας» και «να παλέψουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ενάντια στα κόμματα του κεφαλαίου, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, στα ακροδεξιά μορφώματα, που δίνουν χείρα βοηθείας στη ΝΔ και την κυβέρνηση της».
Τόνισε πως η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μία ξεχωριστή μέρα, καθώς την Κυριακή 21 Γενάρη συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από το θάνατο του Λένιν, «του μεγαλύτερου επαναστάτη του 20ου αιώνα που γέννησε το κομμουνιστικό κίνημα», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και πρόσθεσε:
«Ο Λένιν θεμελίωσε μαζί με τον Μαρξ και τον Ένγκελς την επαναστατική θεωρία που αποτελεί πυξίδα στον αγώνα των κομμουνιστών της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο. Εμείς με σεβασμό υποκλινόμαστε και εμπνεόμαστε για να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτόν τον αγώνα, την ταξική πάλη για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας που ζει ο λαός μας εξαιτίας του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Για να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν εργατικές λαϊκές δυνάμεις για να την ανατροπή, για την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας. Αυτό θα πρέπει να μπει βαθιά στη λαϊκή σκέψη, γιατί κάθε μέρα εντείνεται η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων».
Συνεχίζοντας ο Γ. Μαρίνος υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ διαθέτει τις δυνάμεις του σε όλα τα μέτωπα για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων και αποτελεί την μοναδική μαχητική αντιπολίτευση. Αναφέρθηκε στις μεγάλες μάχες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα και στην περιοχή της Εύβοιας σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς για αυξήσεις στο μεροκάματο και δικαιώματα, για την ενίσχυση του νοσοκομείου Χαλκίδας, ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, την εμπορευματοποίηση Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας, στην καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, στην πλατιά αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό για την γενοκτονία που βιώνει από το κράτος του Ισραήλ.
Προσδιόρισε ότι η πολύμορφη αυτή αγωνιστική δράση, στην οποία πρωτοστάτησε το ΚΚΕ, τα μέλη, οι φίλοι και χιλιάδες συμπορευόμενοι με το Κόμμα, μαζί με το θετικό αποτέλεσμα στις πολιτικές μάχες των βουλευτικών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών σε συνθήκες αρνητικού συσχετισμού, αποτελούν τη βάση της διαμόρφωσης ενός ρεύματος αμφισβήτησης στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. «Είναι το ρεύμα αμφισβήτησης που με την ενδυνάμωσή του θα ανοίξει το δρόμο της ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Και αυτό το ρεύμα έχουμε υποχρέωση, όλοι μας, με όλες μας τις δυνάμεις να το πάμε βήματα παραπέρα, να γίνει άλμα και αυτό να εκφράζεται στον καθημερινό αγώνα, σε κάθε πολιτική μάχη».

Συνεχίζουμε αποφασιστικά σε όλα τα μέτωπα
Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Μαρίνος, αναφέρθηκε στην όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης τον ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, προσδιορίζοντας ότι η ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, τα ακροδεξιά κόμματα και το φασιστικό μόρφωμα που έχει μπει στη Βουλή, δεσμεύονται απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Να μην ξεγελαστει κανείς. Όσο κι αν λένε ότι ο ένας διαφοροποιείται από τον άλλον η πολιτική τους κρίνεται στα κεντρικά ζητήματα. Και αυτά είναι τα κέρδη της πλουτοκρατίας, των μεγάλων οικονομικών ομίλων, τα προνόμια που απολαμβάνουν, είναι η συμμετοχή της χώρας στο σχεδιασμό των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, όλοι τους δηλαδή είναι μαζί με τα συμφέροντα τον αντιπάλων του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στάθηκε στα μεγάλα μέτωπα αγώνα που έχουμε μπροστά μας, όπως αυτό της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τόνισε τη μεγάλη σημασία για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της 28 Φλεβάρη, τονίζοντας ότι «δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί για την επιτυχία της απεργίας. Το σύνθημα: "Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, πρέπει να το βροντοφωνάξουν και πάλι χιλιάδες λαού και νεολαίας».
Επισήμανε την ανάγκη επιφυλακής και ετοιμότητας για ένταση της επίθεσης που εκδηλώνεται ενάντια στο ΚΚΕ, τονίζοντας πως στόχος της επίθεσης αυτής «είναι να βάλει η εμπόδια στη συνάντηση του ΚΚΕ με νέες εργατικές δυνάμεις και τη νεολαία», καθώς η αστική τάξη και τα κόμματα της «φοβούνται την οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των κομμουνιστών».
Καταλήγοντας ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρθηκε στη μεγάλη πολιτική μάχη των ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη, καλώντας σε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δίνουμε τη μάχη για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την εργατική τάξη, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τα λαϊκά στρώματα. Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας, με όλες μας τις δυνάμεις».