Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Το κράτος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη

Το παρόν έδωσε στην εκδήλωση της ομάδας πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, τη Δευτέρα 22 Γενάρη, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τις Γρανέτα Τσιβίκα, δημοτική σύμβουλο Χαλκίδας και Χριστίνα Αβραμίδου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.
Η Γρ. Τσιβίκα στην παρέμβασή της στην εκδήλωση τόνισε: «Χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση και συγχαίρουμε την ομάδα πολιτών για την πρωτοβουλία της, καθώς και για τους  αγώνες που επανειλημμένα δίνουν τα μέλη της για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη.
Είναι αδιαμφισβήτητη η συμβολή της ομάδας και όλων όσων δραστηριοποιούνται για να αναδείξουν τη..... σημαντικότητα της ύπαρξης του υγροβιότοπου για το περιβάλλον και τον άνθρωπο και να τον  προστατέψουν από την συστηματική υποβάθμιση του, την  καταπάτηση, τη μετατροπή του σε σκουπιδότοπο, την εγκατάλειψη στο έλεος πυρκαγιών όπως η περσινή.
Η κύρια ευθύνη όμως, για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη ανήκει στο κράτος, από τις κυβερνήσεις μέχρι τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που αδιαφορούν συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια. Είναι συνειδητά ανύπαρκτος ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός και έλεγχος από την πολιτεία ώστε με την κατάλληλη χρηματοδότηση  και μέσα ο υδροβιότοπος να επιτελέσει το ρόλο του ως προς τη φύση αλλά και ως προς τον άνθρωπο. Η χρόνια υποβάθμιση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, η επέκταση όλο και περισσότερων εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών εντός του υγροβιότοπου στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» αποδεικνύει άλλη μια φορά πως η πολιτική που υπηρετεί το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων είναι πολύ επικίνδυνη για το λαό και το Περιβάλλον.
Στηρίζουμε τις ενέργειες της ομάδας πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη και θα βρισκόμαστε στο πλάι τους σε όλες τις διεκδικήσεις τους για την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής προς όφελος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής».