Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

....μικρά, μικρά

 - Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας, απέναντι σε αυτό που πάει να γίνει στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης με μια επιχείρηση η οποία θα συγκεντρώνει τα απόβλητα πτηνοτροφείων, σφαγείων, χοιροστασίων, αλλά και άλλα ληγμένα προϊόντα... όπως γάλατα κλπ.

- Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Στην εταιρεία αυτή υπάρχει παρελθόν και το θέμα της έχει φτάσει στην Βουλή, αλλά όχι για την μονάδα στον Βατώντα, αλλά στον Δήμο Ζίτσας δίπλα σε αυτόν των Ιωαννίνων. Γνωστά ονόματα της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης είναι εμπλεκόμενα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

- Εμείς μένουμε όμως στην ουσία. Δόθηκε μάχη για να κλείσει μια περισσότερο ήπιας μορφής επιχείρηση δίπλα στον ποταμό Λήλα και τότε είχαν ξεσηκωθεί όλοι. Σήμερα δεν μιλάει κανείς, για μια επιχείρηση η οποία καθημερινά θα μεταφέρει με φορτηγά τόνους αποβλήτων και είναι δεδομένη η μόλυνση του περιβάλλοντος.

- Η Δημοτική Αρχή με δήμαρχο τον κ. Θανάση Ζεμπίλη είχε πάρει απόφαση το 2013 και είχε πει ΟΧΙ. Η περιφέρεια τότε έκανε γαργάρα το θέμα και δεν πήρε καμιά απόφαση. Από το 2013 μέχρι σήμερα το θέμα είχε παγώσει και τώρα μετά από 10 χρόνια και παραπάνω, επανήλθε. 

- Θα έχουμε πολλές αποκαλύψεις για το θέμα. Ας συνεχίσουν "να θάβουν" την Αρτάκη με την σιωπή τους.