Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

....μικρά, μικρά

 - Σήμερα εκεί στον Βατώντα θα υπάρξει μια συνάντηση μιας εταιρείας η οποία θέλει να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής, για το τι θέλει να κάνει στην γειτονιά τους. Η αλήθεια είναι πως αυτό που θέλουν να κάνουν είναι η επεξεργασία αποβλήτων. Ποιος κάτοικος θα ήθελε κάτι τέτοιο... δίπλα στο σπίτι του;

- Πολλά τα συμφέροντα και η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το 2012 μέχρι σήμερα, δεν τιμά κανέναν. Οι εμπλεκόμενοι στην εταιρεία είναι γνωστά ονόματα και τα οποία έχουν σχέση με τα υπουργεία και την αυτοδιοίκηση. 

- Μια τέτοια ενημερωτική συνάντηση θα πρέπει να είχε οργανωθεί τελείως διαφορετικά, αλλά δεν έγινε. Θα έπρεπε να είχαν προσκληθεί ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι και πολλοί άλλοι. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και όλα πάνε με λάθος διαδικασία.

- Ο Δήμος Χαλκιδέων και η Περιφέρεια πρέπει να πάρουν θέση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και να μας δικαιολογήσουν την σιωπή τους. Να θυμίσουμε πως ο Δήμος επί θητείας Ζεμπίλη είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά και τότε συμμετείχαν ως δημοτικοί σύμβουλοι η σημερινή δήμαρχος κυρία Βάκα, ο νυν αντιδήμαρχος κ. Γουρνής, η νυν αντιδήμαρχος κυρία Αϊδίνη και πολλοί άλλοι.

- Σήμερα τι λένε; Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, αλλά δεν τα καταφέραμε. Απάντησε μόνο η κυρία Ελένη Αϊδίνη η οποία μας είπε πως δεν άλλαξε γνώμη και είναι αρνητική στο να δημιουργηθεί εκεί κάποια τέτοια επιχείρηση και μας είπε πως κανείς δεν την είχε ενημερώσει για το θέμα.