Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ










Φωτογραφικό υλικό 
για τη Γιορτή Τσίπουρου 
που διοργανώθηκε στον Μπράλο
 του Δήμου Αμφίκλειας

Γιορτή  Τσίπουρου στον Μπράλο
  
  Η άριστη διοργάνωση και ο καταπληκτικός  καιρός βοήθησαν μια ήδη επιτυχημένη  στο παρελθόν εκδήλωση, να ξεπεράσει  κάθε προσδοκία σε προσέλευση, καλή διάθεση και γλέντι. Η γιορτή του  Τσίπουρου στον Μπράλο διοργανώθηκε από το Γεωργικό Συνεταιρισμό Μπράλου και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μπράλου υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Φθιώτιδας και πέρασε στην ιστορία ως μια απόλυτα επιτυχημένη γιορτή, με πολλούς επισκέπτες, χορό, καλό μεζέ και άφθονο τσίπουρο εξαιρετικής ποιότητας.
Η Γιορτή άνοιξε με Παραδοσιακούς Χορούς του Ασπρόπυργου Αττικής από  το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Αλιάρτου και συνεχίστηκε με Παραδοσιακούς Χορούς της Θεσσαλίας από το Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Συλλόγου Μόλου και Παραδοσιακούς Χορούς των Μεγάρων Αττικής πάλι από το Χορευτικό του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Αλιάρτου.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι βουλευτές Φθιώτιδας  κ. Ν. Τσώνης και κ. Τ. Αντωνίου, ο Αντινομάρχης Φθιώτιδας κ. Ν. Κασσιός και ο Δήμαρχος Παρνασσού κ. Γ. Γεωργούσης.
  Οι  επισκέπτες της γιορτής είχαν  την ευκαιρία, εκτός απο τους μεζέδες, το χορό και το τσίπουρο που απόλαυσαν, να επισκεφθούν το παραδοσιακό «Ρακαριό»  του Γεωργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού Μπράλλου και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της διαδικασίας του τσίπουρου από τα στέμφυλα και να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας του καζανιού της απόσταξης.