Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

«Στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί»
Δικαίωμα ιθαγένειας στα παιδιά των νομίμων μεταναστών, διευκρινίζει η κυβέρνηση
Η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα αφορά τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών, διευκρίνησε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, για τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ευάγγελου Αντώναρου, η κα Τζάκρη δήλωσε ότι, από κει και πέρα, «σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι το ζήτημα της απόκτησης ιθαγένειας σε....
μετανάστες δεύτερης γενιάς, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί -και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε να το ρυθμίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα μας».
Στην ερώτησή του, ο κ. Αντώναρος εξέφρασε επίσης την άποψη, πως η διατύπωση του πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση συνιστά «την αποδοχή ενός αυτοματισμού, κατά την πολιτογράφηση όσων παιδιών μεταναστών γεννιούνται στη χώρα μας και συνιστά πλήρη ανατροπή της ισχύουσας νομοθεσίας, που ορίζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.
Ταυτόχρονα, ανέφερε, έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχύουν σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά και με τις διεθνείς τάσεις στο θέμα της απόκτησης της ιθαγένειας από τους μετανάστες.