Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

ΕΔΡΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙ   Μαντούδι,          17/ 11/ 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 16 Νοεμβρίου και ώρα 19:50 σημειώθηκε σοβαρή κατολίσθηση στη θέση «Δερβένι» ΔΔ Προκοπίου, στο 42ο χλμ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία  και ολόκληρη η βόρεια Εύβοια να αποκοπεί από τη Χαλκίδα και την Αθήνα. Από θαύμα δεν προκλήθηκε δυστύχημα σε διερχόμενα οχήματα, ενώ ο οδικός αποκλεισμός υποχρέωσε τη μεταφορά τραυματία σε νοσοκομείο μέσω του πορθμείου  Λ. Αιδηψού – Αρκίτσας.
Το νέο σοβαρό πρόβλημα δείχνει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο την οδική απομόνωση του Δήμου Κηρέως και της βόρειας Εύβοιας. Σήμερα οι κατολισθήσεις, χθες οι πλημμύρες, αύριο τα χιόνια. Δύσκολες και απαράδεκτες καταστάσεις που οφείλονται στην έλλειψη βασικών υποδομών στην περιοχή μας και καταδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη κατασκευής του νέου οδικού άξονα Ψαχνά – Προκόπι – Στροφυλιά που θα μας βγάλει από την απομόνωση και θα μας συνδέει με ασφάλεια με το κέντρο.
Η διάνοιξη και ο καθαρισμός του σημερινού δρόμου από τα βράχια που κατέπεσαν με την κατολίσθηση είναι προσωρινή λύση. Κυρίως όμως δεν είναι ασφαλής λύση. Διότι δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη περιοχή να διέρχεται από το «Δερβένι» με τον φόβο του ατυχήματος.  Δεν είναι δυνατόν ολόκληρη η βόρεια Εύβοια να μην διαθέτει ασφαλή και σύγχρονη οδική πρόσβαση προς τη Χαλκίδα και να αποκόπτεται κάθε φορά που στο «Δρεβένι» σημειώνονται κατολισθήσεις ή στον «Άγιο» πέφτουν λίγα χιόνια.
Καλούμε το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να ασχοληθούν επιτέλους με την περιοχή μας. Οι μελέτες του νέου δρόμου έχουν ολοκληρωθεί. Καιρός να ξεκινήσει η κατασκευή του. Καιρός να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις όλων των πολιτικών μας.
Ο Δήμος Κηρέως και η βόρεια Εύβοια δεν μπορούν άλλο να περιμένουν. Ζητάμε το αυτονόητο: άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ασφαλή οδική σύνδεση, έναρξη κατασκευής του νέου  δρόμου Ψαχνά – Προκόπι - Στροφυλιά.
ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ