Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ανοιχτή επιστολή

Για κάθε νηπιαγωγό και δάσκαλο
16 και 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ στις 8/12, ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, έδειξε για άλλη μια φορά το αληθινό του πρόσωπο. Έδειξε ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλό του!
Έτσι λοιπόν, τη στιγμή που εδώ και ένα μήνα, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, αλλά και εκατοντάδες σωματεία που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα του Ιδιωτικού Τομέα, έχουν εξαγγείλει Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία για τις 17 Δεκέμβρη, οι άθλιοι της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), αποφάσισαν απεργία για τις 16 Δεκέμβρη!!! Η απόφαση αυτή:
Επιδιώκει να ακυρώσει την ίδια τη δυνατότητα των εργαζομένων να απαντήσουν στην ενιαία και γενικευμένη επίθεση που δέχονται, με ενιαίο και αποτελεσματικό τρόπο και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα.
Διασπά την ενότητα δράσης και το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, διευκολύνει τα σχέδια κυβέρνησης-πλουτοκρατίας, βάζει πλάτες στην αντιλαϊκή πολιτική. Βάζει πλάτες στην.......
 ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών, μισθολογικών δικαιωμάτων.
Στο μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το ρόλο του συνδαιτυμόνα, του κοινωνικού εταίρου και του «δούρειο ίππου» στο εργατικό κίνημα τον έχουν αναλάβει εργολαβικά οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ταξικής προδοσίας.
Η απόφαση αυτή υπονομεύει την ίδια την δυνατότητα των εκπαιδευτικών στην ενιαία και αποτελεσματική απάντηση, είναι καθαρός εκβιασμός προς τις ταξικές δυνάμεις αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται.
Κανένας να μη σκύψει το κεφάλι στον εκβιασμό των λακέδων του εργατικού κινήματος.
Είναι ζήτημα ταξικής επιλογής, ζήτημα συνείδησης.
Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, το ΠΑΜΕ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καλεί σε 48ωρη απεργία.
Απεργούμε και στις 16 και στις 17 Δεκέμβρη.
Δεν κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας.
Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, δεν την εκχωρούμε. Νιώθουμε στο πετσί μας το τίμημα της αντιλαϊκής θύελλας. Επιλέγουμε το τίμημα του αγώνα. Είμαστε σίγουροι ότι θα συναντηθούμε με τους χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που ενιαία δέχονται την επίθεση. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια. Λέμε όχι στην υποταγή και το φόβο.
Είμαστε σίγουροι ότι η σπορά που θα σπείρουμε με αυτή τη στάση αργά ή γρήγορα, σήμερα ή αύριο, θα καρπίσει. Όπως είναι σίγουρο ότι τις πιο λαμπρές, τις πιο ηρωικές σελίδες του το εργατικό κίνημα, τις έγραψε σε συνθήκες ανυπακοής, κόντρα σε κάθε αστική νομιμότητα, κόντρα σε κάθε φραγμό που εμποδίζει τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης από την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική, από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Τη μάχη αυτή με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αργά ή γρήγορα θα την κερδίσουμε.
Συναδέλφισσα-συνάδελφε
Ένα βασικό συμπέρασμα πρέπει να βγάλουμε και είναι επείγον!
Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΔΟΕ είναι βαρίδια, είναι μέρος του προβλήματος.
Αν δεν απαλλαγούμε από αυτές, κίνημα υπεράσπισης των εργαζομένων, ανασύνταξη του κινήματος, δε μπορεί να υπάρξει!
Καταγγέλουμε τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ - Αυτ. Παρέμβασης στο ΔΣ του συλλόγου μας που απέρριψαν την πρόταση της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ για συμμετοχή και συντονισμό με τους άλλους κλάδους στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη.
ΔΡΑΣΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ και εσύ μαζί με το ΠΑΜΕ.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ Δεν θέλουμε ούτε ΑΣΕΠ-ούτε Πίνακες! Ούτε προϋπηρεσία-ούτε μοριοδότηση! Ούτε «ρύθμιση»-ούτε «μεταβατική περίοδο απορρόφησης».Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
1800 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο, με 3600 καταληκτικό. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.
Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.
Όχι στο διάλογο και της διαβούλευσης της απάτης
Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.
Όχι στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ