Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Προσπάθεια συνεννόησης
Κοινός τόπος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Τα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο βίο ανέλυσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τις δικές τους προτάσεις κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των προτάσεών του έγινε αποδεκτό από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και αυτό παρά τις ιδεολογικές διαφορές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Aντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι συμφώνησε με αρκετές από τις προτάσεις του πρωθυπουργός, όπως επίσης και ο πρωθυπουργός συμφώνησε με αρκετές από τις δικές του προτάσεις.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και πολιτών, σημειώνοντας ιδιαίτερα το ζήτημα του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, τόνισε ότι υπήρξε ένας κοινός τόπος μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και σημείωσε ότι και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με δικές του προτάσεις.
Παρατήρησε δε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν πιο υπεύθυνοι από ό,τι στη Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ουσιαστική συζήτηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, αλλά τόνισε ότι χρειάζεται αποφασιστική παρέμβαση στο θεσμικό πλαίσιο.
Έκανε μάλιστα λόγο για δύο χαμένες ευκαιρίες στην προηγούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.