Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΟ

Θέλει την πρόκριση
   Με τις αναμετρήσεις της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής, ολοκληρώνεται το επόμενο διήμερο, η πρώτη φάση των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ και απο τα αποτελέσματα τους, θα κριθούν τα τελευταία «εισιτήρια» για την συνέχεια της διοργάνωσης.
    Στο πλαίσιο του 6ου ομίλου, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ (20.00-ΑΝΤ1), την Ντιναμό Βουκουρεστίου και χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Ο Νίκος Νιόπλιας αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Λέτο στην αρχική ενδεκάδα και στην θέση του ......Ρουκάβινα, ενώ πιθανότατα θα παίξουν οι υπόλοιποι που νίκησαν στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή με 1-0, στο ντεμπούτο του Ελληνα τεχνικού. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Στρουρμ Γκρατς που έχει αποκλεισθεί, υποδέχεται την Γαλατασαράι που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, σε μία αναμέτρηση με μοναδικό κίνητρο το γόητρο.
    Οσον αφορά στην ΑΕΚ, που έχει μείνει «εκτός νυμφώνος» έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, καθώς θα φιλοξενηθεί μεθαύριο από την Μπενφίκα, που κατέκτησε την πρώτη θέση του 9ου ομίλου και θα επιδιώξει να κλείσει νικηφόρα τους αγώνες της στην πρώτη φάση. Παράλληλα, η Εβερτον που επίσης προκρίθηκε, θα υποδεχθεί τους Λευκορώσους της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, σε μία αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.
    Τέλος, από τους υπόλοιπους γώνες, ξεχωρίζουν αυτοί του Αγιαξ με την Αντερλεχτ, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με την Τιμσοάρα, της Λιλ με την Σλάβια Πράγας, της Τζένοα με την Βαλένθια, της Χέρενφεν με την Βέντσπιλς και της Χέρτα Βερολίνου με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, της Βασιλείας με την Φούλαμ, της Στεάουα Βουκουρεστίου με την Τβέντε και της Φενερμπαχτσέ με την Σερίφ Τιρασπολ, της Μπριζ με την Τουλούζ και της Σπάρτα Πράγας με την Κοπεγχάγη.