Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Αποκαθίσταται η δικαιοσύνη στις προσλήψεις στο Δημόσιο, τόνισε η κυρία Περλεπέ στη Βουλή

Η βουλευτής  Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Περλεπέ-Σηφουνάκη  κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την «αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο» ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Για εμάς που θεσπίσαμε το Ν.2190/1994, ώστε να επικρατήσει μία καθαρή σχέση δικαίου στις προσλήψεις, η υπεράσπιση της πλήρους και διαφανούς αντικειμενικότητας αποτελεί ζήτημα αρχής. Ζήτημα αρχής ήταν και είναι η στήριξη και διεύρυνση του Α.Σ.Ε.Π. ως ακρογωνιαίου λίθου της μεγάλης μεταρρύθμισης που σημάδεψε θετικά την μεταπολεμική περίοδο στη χώρα μας για να είναι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο κράτος και απαλλαγμένοι από πελατειακές λογικές εξάρτησης, όσον ...........

αφορά ένα θεμελιώδες δικαίωμα, το δικαίωμα στην εργασία.
Η Ν.Δ. με τη «γαλάζια» συνέντευξη, άνοιξε την κερκόπορτα για να ευνοηθούν κάποιοι σε βάρος άλλων, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς διαφάνεια και με κομματικές υποδείξεις.
Τα  κομματικά stages έγιναν η πιο απεχθής πελατειακή λειτουργία του συστήματος, αφού η προσωρινή απασχόληση για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, μετατράπηκε σε ένα καθεστώς απαράδεκτης εξάρτησης και ομηρίας με μεσαιωνικούς όρους εργασίας για χιλιάδες νέους.
  Με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου  δίνεται η δυνατότητα και στους  νέους που δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» και δεν μπόρεσαν να δουλέψουν για να αποκτήσουν κάποια εμπειρία, να μπορούν τώρα με ίσους όρους να συμμετάσχουν κι αυτοί στις προκηρύξεις των θέσεων εργασίας. Έτσι σταματάει η κοροϊδία για τα παιδιά που ήταν κομμένα και πάντα «στην απέξω», όπως λέει και η νεολαία μας.
Η κοινή  γνώμη είχε κατανοήσει ότι παιζόταν ένα παιχνίδι με σημαδεμένα χαρτιά στις πλάτες των πολλών. Ένα οργανωμένο σχέδιο, που δημιουργούσε οργή πρώτα απ’ όλα στους νέους και στις οικογένειές τους.
Το  νομοσχέδιο αυτό, ,ουσιαστικά υπερασπίζεται την ηθική στην πολιτική και δίνει τη δυνατότητα σε όλους, να συμμετέχουν στις διαδικασίες προσλήψεων στο δημόσιο, ισότιμα και δίκαια, αντανακλώντας έτσι το αυτονόητο καθήκον μιας προοδευτικής Κυβέρνησης προς την κοινωνία και τα μέλη της».